Volledig scherm
De bestuurder van een quad raakte maandagmiddag betrokken bij een ongeluk in Kloosterhaar. © Ginopress

Sibculoër (31) aan verwondingen overleden na ongeluk met quad in Kloosterhaar

De 31-jarige Sibculoër die gistermiddag ernstig gewond raakte bij een quad-ongeluk in Kloosterhaar is aan zijn verwondingen overleden.

De Sibculoër reed gisteren aan het begin van middag de kruising van de Kerkstraat met de Schoolstraat op en vloog uit de bocht. Hij viel daarbij van zijn voertuig. De bestuurder liep bij de val ernstige verwondingen op.

De hulpdiensten kwamen na de crash massaal ter plaatse. Een traumahelikopter uit Groningen landde nabij de Groenedijk. De trauma-arts is vervolgens met de gewonde quadrijder meegegaan in de ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle.

Onderzoek

De afdeling verkeersongevallenanalyse (voa) van de politie deed na het ongeluk urenlang onderzoek op de kruising. Zo werd de quad onder meer op technische gebreken gecontroleerd en werden foto’s vanuit allerlei standpunten genomen. Politiewoordvoerder Jennifer Schoorlemmer vertelt dat het onderzoek van de voa inmiddels is afgerond. ,,Er waren geen technische gebreken aan de quad,’’ laat de politiewoordvoerder weten. Volgens Schoorlemmer is er geen eenduidige oorzaak vast te stellen, waardoor de quadrijder ten val kon komen. ,,Het onderzoek heeft geen precieze oorzaak van het ongeluk aangetoond. Wij gaan uit van een noodlottig ongeval.’’

Vechtdal