Siska Plas is boos. Ze sluit als het huurcontract is verlopen haar winkel in Hardenberg vanwege de vele winkeldiefstallen en gaat verder in Dalfsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Siska Plas is boos. Ze sluit als het huurcontract is verlopen haar winkel in Hardenberg vanwege de vele winkeldiefstallen en gaat verder in Dalfsen. © Pedro Sluiter Foto

Siska vlucht voor terreur van winkeldieven uit Hardenberg: ‘Dit is niet meer te doen’

Bijna is ze failliet gegaan aan voortdurende diefstallen in haar winkel. Zes jaar lang is ze aan het vechten geweest. De maatregelen die burgemeester Maarten Offinga deze week aankondigde tegen rovende asielzoekers komen voor haar te laat. Ze sluit haar zaak in Hardenberg, met pijn in het hart en veel littekens op haar ziel. ,,Dit is niet meer te doen.’’

43 reacties

 • Gilbert Kuipers

  2 maanden geleden
  Welkom in Nederland. Daar ga je als hardwerkende Nederlander. En altijd alles netjes betaald inclusief je belasting aangifte netjes doet van al je werk. En geloof me het Wordt nog gekker. In Nederland. Zeker wat er nu in het kabinet zit. Op naar Nieuwe verkiezingen . Sterkte wie hart werkt wordt kei hart gestraft. Financieel geestelijk en lichamelijk. Degene die het doet loopt inderdaad zo weer buiten. Kan echt niet zo .
 • Gia de Wit

  2 maanden geleden
  Of het klein groepje is die het verpesten voor de rest betwijfel ik, ik denk dat de groep veel groter is dan dat men denkt. Maar ach, lekker je kop in het zand steken en doorgaan. Over 10/20 jaar zien we wel waar we staan toch?
 • Albert Willem Knop

  2 maanden geleden
  De politie heeft vorig jaar 32.000 zaken beëindigd wegens tekort aan personeel. Handhaving is inmiddels een lachertje geworden in Nederland. Als in dit geval de raddraaiers aanpakt en uitzet, herstel je de rust, krijg je meer ruimte in de asielcentra en krijg je ook wat meer draagvlak voor asielopvang. Nu wordt het alleen maar een steeds grotere puinhoop.
 • G Galgenbeld

  2 maanden geleden
  @Maurice Koopman. Dat onderbuik gevoel zou kunnen worden tegengegaan door direct in te grijpen, een "lik op stuk" beleid. Begrijp niet waarom dat niet mogelijk is. Te weinig personeel of niet de juiste prioriteiten stellen? Siska ik wens je veel succes en vooral rust.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @M. H. Brink,dit speelde een aantal jaren geleden.
 1. Stelende, dronken en intimiderende asielzoekers drijven burgemeester Hardenberg tot wanhoop: ‘Dweilen met de kraan open’
  PREMIUM

  Stelende, dronken en intimide­ren­de asielzoe­kers drijven burgemees­ter Hardenberg tot wanhoop: ‘Dweilen met de kraan open’

  Winkeldiefstallen, drugsgebruik, openbare dronkenschap en ongewenst gedrag naar jonge vrouwen. Burgemeester Maarten Offinga is de toenemende overlast die een groep asielzoekers uit het azc in de gemeente Hardenberg veroorzaakt zat. Hij bereidt gebiedsverboden voor en schroeft beveiliging op, maar roept de landelijke overheid op tot actie. ,,De grens is bereikt.”