Slagharen wil aantrekkelijker en veiliger dorp: ‘ovonde’ in N377

videoSlagharen moet een aantrekkelijker dorpscentrum krijgen, zowel voor inwoners als bezoekers. Leegstand van winkelpanden moet worden aangepakt, de verkeersveiligheid verbeterd en er moeten meer woningen worden gebouwd voor alle doelgroepen. Met deze speerpunten wil een werkgroep van Plaatselijk Belang de in 2019 gepresenteerde wensen in de Dorpsvisie Slagharen 2025 de komende jaren waar maken.

 1. Ondernemers voelen ‘de weg terug omhoog’ na eerste week van winkelen zonder afspraak
  PREMIUM

  Onderne­mers voelen ‘de weg terug omhoog’ na eerste week van winkelen zonder afspraak

  We omarmen de fysieke winkel als lang vermist en toch weer terug. Na ‘alleen online’ en ‘kopen op afspraak’ gingen de deuren vanaf afgelopen woensdag open. Ja, nog wel met een maximum aantal klanten. En de omzetten zitten nog niet terug op niveau. ,,Maar", zegt een Zwolse ondernemer die zaterdag zo'n drukke dag beleefde dat hij er bijna bang van werd, ,,het voelt als de weg terug omhoog. Ik ben blij.”
 2. Doel al bereikt volgens Bergentheim en Kloosterhaar: ‘Meer windmolens overbodig’
  PREMIUM
  1

  Doel al bereikt volgens Bergent­heim en Klooster­haar: ‘Meer windmolens overbodig’

  Windturbines in de buurt van Bergentheim, Sibculo en Kloosterhaar zijn helemaal niet meer nodig. Dat zegt Realistisch Duurzaam Bergentheim, dat zich net als veel inwoners van Sibculo en Kloosterhaar verzet tegen de dreigende komst van windmolens. De tegenstanders roepen niet zomaar wat: lector energietransitie Martien Visser van de Hanzehogeschool in Groningen stelt dat het doel voor 2030 om in heel Nederland minstens 35 Terrawattuur aan groene elektriciteit op te wekken met windmolens en zonneparken eigenlijk al is bereikt.
 1. Israël bombardeert huis Hamas-leider
  Play

  Israël bombar­deert huis Ha­mas-lei­der

 2. Verdwaalde ree gered in Zwolse woonwijk Assendorp
  Play

  Verdwaalde ree gered in Zwolse woonwijk Assendorp

Vechtdal