Directeur Jan Maarten Veurink overhandigt de eerste sleutel van De Voorveghter aan tekst- en liedjesschrijver Bert Nonkes. Hij wil er een eigen theaterprogramma verzorgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Jan Maarten Veurink overhandigt de eerste sleutel van De Voorveghter aan tekst- en liedjesschrijver Bert Nonkes. Hij wil er een eigen theaterprogramma verzorgen. © De Voorveghter/Anita Altena

Sleutel van theater voor 61.000 Hardenbergers: ‘Kom zelf maar optreden’

Jan Maarten Veurink biedt 61.000 inwoners van de gemeente Hardenberg een sleutel aan van ‘zijn’ theater De Voorveghter. ,,Kom zelf maar optreden, er is ruimte genoeg in onze programmering’’, zegt de schouwburgdirecteur.

  1. Vurige ballonnen kleuren hemel Hardenberg: primeur met Vliegende Hollander
    PREMIUM

    Vurige ballonnen kleuren hemel Hardenberg: primeur met Vliegende Hollander

    Dik dertig heteluchtballonnen, waar onder enkele ‘special shapes’, kleuren drie avonden achtereen het luchtruim boven Hardenberg. Het spektakel dat traditiegetrouw in het laatste weekeinde van juni wordt gehouden is het eerste grote ballonfestival in Nederland na de coronapandemie. Voor het eerst steeg Edcar Vermeulen uit Barneveld hier op met zijn ‘Vliegende Hollander’, een ‘special shape’ in de vorm van een piratenschip.

Vechtdal