Volledig scherm
PREMIUM
Take an Aspirin en 2Q2GET samen op de planken tijdens de generale repetitie voor het Slobberfeest. © Gerard Vrakking

Slobberfeest Hardenberg jubileert met reünie schoolband Take an Aspirin

Het Slobberfeest is een begrip in Hardenberg en ver daarbuiten. Het festival werd voor het eerst in 2000 georganiseerd met als doel om na de bouwvak even bij te kletsen met vrienden. Een bandje en natuurlijk een biertje erbij, op het anders zo rustige Wilhelminaplein. Inmiddels is het Slobberfeest uitgegroeid tot een tweedaags festival dat niet meer weg te denken is. Donderdag begint de twintigste editie met een wel heel bijzondere lokale ‘line up’: Take an Aspirin en 2Q2GET.

Take an Aspirin werd eind jaren tachtig opgericht voor de laatste schooldag op de ‘CSG Jan van Arkel Hardenberg’. ,,Bij die ene keer bleef het niet”, blikt drummer Leen Jan van den Berg lachend terug. ,,Na het optreden op onze laatste schooldag stroomden de aanvragen binnen en dus gingen we door.” De band bracht naast covers steeds meer eigen werk en stond op het punt Nederland te veroveren. ,,Tja, en toen kwamen we op een punt waarop je moet kiezen: er vol voor gaan of een stapje terug. De meeste leden van de band kozen voor een maatschappelijke carrière, kregen minder tijd voor de muziek en dat betekende het einde voor de band.’’ Rond 2010 begint het toch weer te kriebelen en zoeken Leen Jan van den Berg en gitarist Ad Hofsink elkaar weer op en zo ontstaat 2Q2GET. Dit keer met zangeres Anja Dalhuisen. Als zij de band verlaat, neemt Linda Vijn haar plaats in.

  1. Indiëherdenking Hardenberg afgesloten met boekpresentatie

    Indiëher­den­king Hardenberg afgesloten met boekpresen­ta­tie

    Aan de oever van de Vecht op steenworp afstand van theater de Voorveghter was het gisteravond even twee minuten stil. Want naast de Nationale Dodenherdenking op 4 mei staat Hardenberg ook al weer ruim twintig jaar stil bij de slachtoffers van oorlog en geweld in voormalig Nederlands-Indië. Op 15 augustus worden sinds 1998 jaarlijks kransen en bloemen gelegd bij twee monumenten in het Indiëplantsoen achter de Voorveghter. Gisteravond opnieuw, met tijdens het afsluitende kopje koffie in de theaterfoyer de presentatie van een boek over twintig jaar Indiëherdenkingen in Hardenberg.

Vechtdal