Volledig scherm
PREMIUM
Take an Aspirin en 2Q2GET samen op de planken tijdens de generale repetitie voor het Slobberfeest. © Gerard Vrakking

Slobberfeest Hardenberg jubileert met reünie schoolband Take an Aspirin

Het Slobberfeest is een begrip in Hardenberg en ver daarbuiten. Het festival werd voor het eerst in 2000 georganiseerd met als doel om na de bouwvak even bij te kletsen met vrienden. Een bandje en natuurlijk een biertje erbij, op het anders zo rustige Wilhelminaplein. Inmiddels is het Slobberfeest uitgegroeid tot een tweedaags festival dat niet meer weg te denken is. Donderdag begint de twintigste editie met een wel heel bijzondere lokale ‘line up’: Take an Aspirin en 2Q2GET.

Take an Aspirin werd eind jaren tachtig opgericht voor de laatste schooldag op de ‘CSG Jan van Arkel Hardenberg’. ,,Bij die ene keer bleef het niet”, blikt drummer Leen Jan van den Berg lachend terug. ,,Na het optreden op onze laatste schooldag stroomden de aanvragen binnen en dus gingen we door.” De band bracht naast covers steeds meer eigen werk en stond op het punt Nederland te veroveren. ,,Tja, en toen kwamen we op een punt waarop je moet kiezen: er vol voor gaan of een stapje terug. De meeste leden van de band kozen voor een maatschappelijke carrière, kregen minder tijd voor de muziek en dat betekende het einde voor de band.’’ Rond 2010 begint het toch weer te kriebelen en zoeken Leen Jan van den Berg en gitarist Ad Hofsink elkaar weer op en zo ontstaat 2Q2GET. Dit keer met zangeres Anja Dalhuisen. Als zij de band verlaat, neemt Linda Vijn haar plaats in.

  1. Afvalverwerker in Balkbrug roept om bewustwording na grote brand: ‘dit afval is van ons allemaal’
    PREMIUM

    Afvalver­wer­ker in Balkbrug roept om bewustwor­ding na grote brand: ‘dit afval is van ons allemaal’

    Een grote brand bij afvalverwerker Van Werven in Balkbrug werd maandagavond in eerste instantie in de kiem gesmoord. Niet veel later ontstond er echter opnieuw brand in een andere afvalcontainer, waarna het vuur om zich heen sloeg en een loods als verloren beschouwd kan worden. Brandstichting? Directeur Ton van der Giessen denkt van niet. ,,Op het lijstje met scenario's staat dit helemaal onderaan.”

Vechtdal