Sonja Zantinge moet ervoor zorgen dat de geboorte gladjes verloopt. Bijvoorbeeld in dit bevallingsbad.
Volledig scherm
PREMIUM
Sonja Zantinge moet ervoor zorgen dat de geboorte gladjes verloopt. Bijvoorbeeld in dit bevallingsbad. © Frank Uijlenbroek

Sonja Zantinge uit Dedemsvaart coacht bij het kraambed

Het krijgen van een kind is mooi, maar kan ook voor spanning en verdriet zorgen. Zeker wanneer het de eerste gezinsuitbreiding is, of wanneer de geboorte van het eerste kind niet vlot is verlopen, hebben veel ouders baat bij de juiste hulp en de juiste mensen om zich heen.

 1. Voorlopige schets voor uitbreiding recreatiehaven Hardenberg: buren mogen inspreken
  PREMIUM

  Voorlopige schets voor uitbrei­ding recreatie­ha­ven Hardenberg: buren mogen inspreken

  Hardenberg heeft een voorlopig ontwerp gemaakt voor de uitbreiding van de recreatiehaven aan de Vecht. De gemeente richt de steven op geleidelijke groei van het bestaande haventje in het centrum van de stad, dat nu zo’n vijftien ligplaatsen telt. In dit scenario wordt de havencapaciteit uitgebouwd tot circa twintig ligplaatsen voor kleinere vaartuigen plus twee aanlegplaatsen voor grotere boten.
 2. Strijdlustig Hardenberg wil financieel gezond blijven, ‘maar noodweer is misschien wel dichtbij’
  PREMIUM

  Strijdlus­tig Hardenberg wil financieel gezond blijven, ‘maar noodweer is misschien wel dichtbij’

  Martijn Breukelman reist morgen strijdlustig naar Den Haag. Samen met andere wethouders financiën pleit hij bij de Tweede Kamer en minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken voor een reële compensatie van het Rijk voor de extra kosten die zijn of nog worden gemaakt voor jeugdzorg, wmo-voorzieningen en de coronacrisis. Want Hardenberg wil een financieel gezonde gemeente blijven.

Vechtdal