Volledig scherm
De Nederlandse deelnemers aan de Special Olympics World Games 2019 checken in voor hun vlucht naar Abu Dhabi. Zo'n 65 sporters met een verstandelijke beperking van het Special Olympics Team NL zijn actief op het toernooi. Dit najaar wordt een landelijke Special Olympics in Hardenberg gehouden. © ANP

Special Olympics dit najaar in Hardenberg

Het is Hardenberg gelukt om de Special Olympics naar de stad te halen. Op de Sportboulevard zullen op 28 september 150 tot 200 verstandelijk beperkte sporters uit het hele land het tegen elkaar opnemen op de onderdelen atletiek, zwemmen en gymnastiek. 

Wethouder Martijn Breukelman is opgetogen dat Hardenberg het evenement mag organiseren. Of hij veel concurrentie heeft gehad van andere steden die zich kandidaat hebben gesteld weet hij zo niet. ,,Maar ons enthousiasme heeft bij de aanwijzing vast aanstekelijk gewerkt.”

Het gaat dit keer om de regionale competitie van het evenement, maar niettemin zijn sporters uit het hele land welkom. Breukelman is extra tevreden, omdat Hardenberg in het voorjaar van 2018 is uitgeroepen tot ‘meest toegankelijke gemeente van Nederland'.,,En dat is Hardenberg niet alleen voor mensen met een fysieke beperking, maar ook voor deze sporters. Iedereen kan mee meedoen.” 

Met dat laatste doelt hij overigens voornamelijk op de maatschappij, en niet zozeer op de kampioenschappen zelf. Bij de Special Olympics wordt Hardenberg ondersteund door verschillende lokale sportclubs. Zo zullen onder meer atletiekvereniging Spurt’88, zwemvereniging de Grunte en turn- en sportcentrum Hardenberg hun beste organisatorische beentje voorzetten.

De bekendmaking van Hardenberg als organisator van de speciale kampioenschappen komt op een gelegen moment. Morgen gaan immers de Special Olympics World Games in Abu Dhabi van start. Bij die eindronde strijden zo'n 7.500 sporters, waaronder 64 uit Nederland, om het eremetaal.

  1. Rick Brink uit Hardenberg naar tv-finale Minister van Gehandicaptenzaken
    PREMIUM

    Rick Brink uit Hardenberg naar tv-finale Minister van Gehandicap­ten­za­ken

    Rick Brink is finalist in de verkiezing van de Minister van Gehandicaptenzaken. De Hardenbergse politicus verneemt de blijde boodschap via een i-Pad, waarop Lucille Werner vertelt dat hij bij de laatste zes zit. ,,Je bent een fantastische topper, jij gaat schitteren op 17 juni’’, meldt de tv-presentatrice, bekend van het woordspelletje Lingo. ,,Wat een verrassing, ik weet niet wat ik zeggen moet’’, reageert de 33-jarige Brink enthousiast.

Vechtdal