Volledig scherm
Robin de Wilde met Twickto. © eigen foto

Speelgoed Twickto uit Lutten wint internationale designprijs

Het nieuwe speelgoed Twickto, ontwikkeld door Robin de Wilde uit Lutten,  heeft als enige speelgoedmerk een internationale iF Design Gold Award gewonnen.

Twickto bestaat uit bouwstenen en koppelstukken. Deze zogenaamde Bricks en Twicks worden met een simpele draai en klik met elkaar verbonden. Uit meer dan 6.400 inzendingen kende de onafhankelijke iF-vakjury slechts aan 75 inzendingen de gouden iF awards toe. 

Het verhaal achter de start-up maakt het extra bijzonder. Twintig jaar geleden ontwierp Gert-Jan de Wilde het speelgoed voor zijn zonen. De ontwerpen lagen 20 jaar in een kluis te verstoffen, totdat zoon Robin het in 2017 oppakte en met succes op de markt bracht. Het speelgoed wordt onder meer via bol.com, intertoys verkocht.

  1. Hardenbergs paar heeft kersthuis met 21.000 lichtjes
    video

    Harden­bergs paar heeft kersthuis met 21.000 lichtjes

    Toen ze vijftien jaar geleden van Amersfoort naar Hardenberg verhuisden begon het. ,,Eerst met een paar ledslangen en lantaarntjes, daarna kwam er steeds meer bij. Vooral de laatste zeven, acht jaar. Nu is ons kersthuis versierd met 21.000 lichtjes’’, vertelt Albert Braker (57) met een twinkeling in zijn ogen. Samen met zijn vrouw Marian (51) steekt hij elk jaar veel tijd en geld in de uitbundige versiering van hun huis aan de Boesemeer in de wijk Marslanden. ,,Met alleen maar warm-witte ledjes, we houden niet van gekleurde lampjes, dat wordt zo'n kermis...’’

Vechtdal