Het asielzoekerscentrum in Hardenberg
Volledig scherm
Het asielzoekerscentrum in Hardenberg © Alex Mulder

Spoorloos verdwenen asielzoeker krijgt voorwaardelijke celstraf voor aanranding in Hardenberg

De rechtbank in Zwolle heeft de Marokkaanse asielzoeker Aziz B. (37) veroordeeld tot 30 dagen voorwaardelijke celstraf omdat hij twee vrouwen betaste in een Hardenbergs café. B. zat drie dagen in voorarrest, werd uit het azc bij Hardenberg gezet , kreeg het dringende verzoek om het land te verlaten en is sindsdien “vertrokken met onbekende bestemming”.

B. betaste de twee vrouwen op 3 maart vorig jaar. Hij was bij de vrouwen aan tafel gaan zitten, had ze uitgedaagd tot een potje armworstelen en vroeg een van de vrouwen of hij haar spierballen mocht voelen. Dat mocht niet maar B. kon zijn handen niet thuishouden. Hij greep de ene vrouw vol bij de borsten. Toen de geschrokken vrouw had losgemaakt uit zijn greep pakte B. vervolgens de andere vrouw bij haar billen. B. had voorafgaand aan het voorval stevig gedronken.

  1. Corona doorkruist evaluatie vijf jaar azc Hardenberg, nu besluit in najaar
    PREMIUM

    Corona doorkruist evaluatie vijf jaar azc Hardenberg, nu besluit in najaar

    Door de strenge maatregelen die nodig zijn om de opmars van het coronavirus te blokkeren, wordt het de komende maanden lastiger te beoordelen of het asielzoekerscentrum in Hardenberg nog eens vijf jaar langer open kan blijven. De evaluatie is nodig zodat de gemeenteraad komend najaar een weloverwogen besluit kan nemen over het verlengen of beëindigen van de opvang van asielzoekers in het Hardenbergse azc.

Vechtdal