Kotermeerstal in Dedemsvaart in vogelvlucht, ruim tien jaar geleden. Door het midden loopt horizontaal de Mien Ruyslaan, die rechts kruist met de Nieuwewijk. Bovenaan loopt horizontaal schuin naar boven de Oostwijk. In de hoek van de Nieuwewijk en Oostwijk willen de Dedemsvaartse voetbalclubs en korfbalvereniging een nieuw sportpark realiseren.
Volledig scherm
PREMIUM
Kotermeerstal in Dedemsvaart in vogelvlucht, ruim tien jaar geleden. Door het midden loopt horizontaal de Mien Ruyslaan, die rechts kruist met de Nieuwewijk. Bovenaan loopt horizontaal schuin naar boven de Oostwijk. In de hoek van de Nieuwewijk en Oostwijk willen de Dedemsvaartse voetbalclubs en korfbalvereniging een nieuw sportpark realiseren. © Ab Hakeboom

Sportpark Dedemsvaart past bij Kotermeerstal; maar absoluut geen draagvlak

De ‘verhuizing’ van sportpark De Boekweit in Dedemsvaart naar een terrein naast de Kotermeerstal is haalbaar. Dat wil zeggen: wat de accommodatie voor de sportclubs betreft. Er is genoeg plek voor alle benodigde voetbal- en korfbalvelden en twee clubgebouwen, zo blijkt uit de de eerste inrichtingsschetsen. Draagvlak in de omgeving is er echter nog steeds niet, concludeert ook adviesbureau Royal HaskoningDHV.

Vechtdal