Volledig scherm
Henk Brink, voorzitter College van bestuur van Chrono, geflankeerd door Jan Jaap Boessenkool (links) en Gert Swankhuisen van Sportservice Hardenberg, ondertekenden het contract voor het inhuren van vakdocenten gym. © Alissa Fennema

Sportservice Hardenberg levert gymdocenten voor Chrono

Sportservice Hardenberg heeft vrijdag een contract getekend met de protestants christelijke onderwijsstichting Chrono. Vakdocenten gym gaan voor de scholen van Chrono de gymlessen verzorgen.

Gymnastiek wordt weer belangrijker gevonden op de basisschool. Om de eigen groepsleerkrachten er niet mee te belasten huren steeds meer scholen vakdocenten in. Vanuit Sportservice Hardenberg worden inmiddels twintig scholen, waarvan een vijftal van Chrono, bediend door een groep van zo’n tien vakdocenten. In de meeste gevallen worden de lessen in een sporthal gegeven, waar de klassen naar toe komen. De ambitie van Sportservice is om deze dienstverlening verder uit te breiden in de gemeenten Hardenberg, Ommen, Hoogeveen, Twenterand en Coevorden.

Na jaren waarin het gymnastiekonderwijs op de basisschool wat in de versukkeling raakte, ziet men nu het belang van gym in om de vitaliteit van kinderen te verbeteren. Dat gaat verder dan alleen sport en spel waar tot nu toe vaak het accent op lag.

  1. De Krim vraagt vergunning voor bouw MFA

    De Krim vraagt vergunning voor bouw MFA

    De ‘stichting De Krim voor sociaal en cultureel werk’ gaat voortvarend door met het realiseren van een multifunctionele accommodatie (MFA) voor het dorp. Het plan is verder uitgewerkt en bij de gemeente Hardenberg is al een zogeheten omgevingsvergunning aangevraagd die de bouw mogelijk moet maken. Hoewel het streefbedrag van drie ton als eigen bijdrage vanuit de gemeenschap nog niet is bereikt, wordt wel gemikt op het in gebruik nemen van het complex medio 2021.

Vechtdal