Paul Gellings.
Volledig scherm
Paul Gellings.

Spreuken op muren complexen corporatie

GRAMSBERGEN/HARDENBERG - Tien complexen van woningstichting Beter Wonen Vechtdal worden voorzien van een spreuk. Gezamenlijk vormen ze de 'Woordkunstroute' die door de hele gemeente Hardenberg loopt.

De Zwolse stadsdichter Paul Gellings maakt de spreuken die als een soort kunstobject groot een plaats krijgen op de muren.

De eerste spreuk is door Gellings gepresenteerd bij de starthandeling voor de bouw van tien seniorenappartementen aan de Accaciastraat in Gramsbergen. Als het appartementencomplex gereed is komt op de muur te staan 'Zo vertrouwd dit gezicht, hemel weerspiegeld in vensters'.

Andere complexen van woningstichting Beter Wonen Vechtdal die een spreuk op de muur krijgen zijn onder meer De Praam in Slagharen, Schoutenhof in de Hardenbergse wijk Marslanden, de complexen in de wijk Marsch-Kruserbrink en aan de J.H. Postlaan in Bergentheim.

"Het idee is ontstaan door een tekst die op een viaduct bij de Zwolse wijk Stadshagen is geplaatst. De laatste jaren zijn er door ons veel mooie complexen gebouwd. Ieder met een eigen verhaal door de ligging en historie van de omgeving. We wilden deze verhalen verwerken in een stukje poëzie, kunst. Op deze manier worden de complexen als het ware met elkaar verbonden", aldus een woordvoerster van de corporatie.

Vechtdal