Immy van Huizen van De Koppel, wethouder Alwin te Rietstap en Gea van Dijk van Promotie Stichting Dedemsvaart (rechts) met de cheques van Platform Gastvrij Hardenberg.
Volledig scherm
Immy van Huizen van De Koppel, wethouder Alwin te Rietstap en Gea van Dijk van Promotie Stichting Dedemsvaart (rechts) met de cheques van Platform Gastvrij Hardenberg. © Benny Koerhuis

Stimuleringsprijzen voor versterken recreatie en toerisme in Hardenberg

Platform Gastvrij Hardenberg heeft stimuleringsprijzen toegekend aan drie initiatieven die de vrijetijdseconomie in de gemeente verder kunnen versterken. Wethouder Alwin te Rietstap overhandigde vanmiddag onder andere een cheque van duizend euro aan Gea van Dijk van de Promotie Stichting Dedemsvaart (PSD), die een streekmarkt in het dorp wil realiseren. 

Zo'n voorjaarsmarkt moet komend voorjaar voor het eerst worden gehouden. ,,Mogelijk op Bevrijdingsdag’’, aldus Van Dijk, ,,ook elk najaar willen we graag zo'n markt voor streekproducten uit Dedemsvaart en omstreken. Vergelijkbaar met die gezellige lokale markten in Italië en Frankrijk, waar bezoekers producten kunnen proeven, en tekst en uitleg krijgen van de boeren.’’  

Vilsteren houdt elke derde zaterdag van de maand een sfeervolle boerenmarkt, met tal van streekproducten.
Volledig scherm
Vilsteren houdt elke derde zaterdag van de maand een sfeervolle boerenmarkt, met tal van streekproducten. © Eigen foto Boerenmarkt Vilsteren

Natuurmagazine

Immy van Huizen nam namens Natuuractiviteitencentrum De Koppel ook een cheque van duizend euro in ontvangst. Dat geld wordt besteed aan het project 'Het Vechtdal binnenstebuiten: ontdek de natuur’, waarin De Koppel samen met IVN Hardenberg/Gramsbergen en het Informatie Punt Hardenberg een magazine gaat maken over de natuur. Daarin moeten veel aantrekkelijke foto's komen, verhalen van natuurgidsen, en tips over mooie natuurgebieden in de hele gemeente. ,,Ook een project als 'Vechtpark 1000 soorten’ kunnen we daarin belichten’’, legt Van Huizen uit. ,,Daarin kunnen waarnemingen van planten en dieren worden gedaan in het Vechtpark. Streven is om op 31 december 2019 minimaal duizend soorten flora en fauna te registreren.’’ Het ‘duizendsoortenjaar’ in het Vechtpark heeft tot nu toe meldingen opgeleverd van ruim 845 soorten op waarneming.nl.

Ommerschans

De Ommerschans krijgt drieduizend euro voor de doorontwikkeling van het beter ‘beleefbaar’ maken van dit eeuwenoude gebied, bijvoorbeeld via het bezoekerscentrum in de Veldzichthoeve, excursies en activiteiten, waar de indrukwekkende historie van de Ommerschans centraal staat. 

 1. Hardenberg bezingt saamhorigheid in coronacrisis met eigen lied in leeg nieuw ziekenhuis
  PREMIUM
  video

  Hardenberg bezingt saamhorig­heid in coronacri­sis met eigen lied in leeg nieuw ziekenhuis

  De linten en de lijnen, zover mag je gaan. De vrijheid die we hebben, dwingt ons stil te staan. Elkaar de hand te reiken, het is niet meer wat het was. Je woorden van liefde, kaatsen tegen glas... Samen met sprekende zwart-witfoto’s uit het dagelijks leven en muziek van een zeskoppige band vormen deze songteksten ‘Oog van de storm’, een indrukwekkend slotlied van de documentaire ‘Lotgenoten’ dat lekker in het gehoor ligt en makkelijk meezingt.
 2. Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in hightech-regio ‘Vechtdal Valley’
  PREMIUM
  Hightech

  Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in high­tech-re­gio ‘Vechtdal Valley’

  Wat is toch dat ‘Best bewaarde geheim van Hardenberg’? Masévon Group schermt ermee op een groot bord langs de N36 waar ze een nieuw pand bouwen voor een nieuwe tak: Masévon Advanced Systems. Het bedrijf speelt een belangrijke rol in de hightech-branche rond Hardenberg. ,,Ik noem het hier Vechtdal Valley”, zegt CEO Henk Kieft, met een knipoog naar de beroemde techregio in Californië.

Vechtdal