Volledig scherm
© ANP

Straatrover (17) die toesloeg in Hardenberg hoort 202 dagen tegen zich eisen

Tegen een 17-jarige jongen uit Elim heeft het Openbaar Ministerie dinsdag 202 dagen jeugddetentie geëist. Ook eiste de officier van justitie jeugd-tbs. De jongen pleegde tussen februari en half juni vorig jaar vier overvallen en een straatroof in Hardenberg, Hoogeveen en Hollandscheveld. 

De slachtoffers waren allemaal oudere mensen. De buit bedroeg in totaal een paar honderd euro, twee iPads en een telefoon. De jongen heeft alles bekend.

Tasjesroof

De eerste woningoverval pleegde de Elimmer op 13 februari vorig jaar in Hardenberg. Hij bedreigde de bewoner met een mes en maakte 130 euro buit. Een week later beroofde hij in Hoogeveen een vrouw van haar tas met daarin 160 euro. Daarbij trapt hij de oudere vrouw in het gezicht.

Schreeuwen om geld

Op 5 maart overviel hij een echtpaar aan de Da Costastraat in Hoogeveen. Ook deze slachtoffers bedreigde hij met een mes terwijl hij schreeuwde dat ze geld moesten geven. Hij kreeg 90 euro mee. Een week later deed hij hetzelfde bij een bejaarde vrouw uit Hollandscheveld. Daar maakte hij 25 euro buit.

In juni sloeg hij opnieuw toe bij een vrouw in hetzelfde dorp. Zij raakte gewond toen de jongen haar omver duwde en schopte. Van haar stal hij iPads en een telefoon.

Gesloten deuren

Omdat de Elimmer minderjarig is stond hij bij de rechtbank in Assen achter gesloten deuren terecht. Op 26 maart doet de rechtbank uitspraak.

  1. Rick Brink uit Hardenberg naar tv-finale Minister van Gehandicaptenzaken
    PREMIUM

    Rick Brink uit Hardenberg naar tv-finale Minister van Gehandicap­ten­za­ken

    Rick Brink is finalist in de verkiezing van de Minister van Gehandicaptenzaken. De Hardenbergse politicus verneemt de blijde boodschap via een i-Pad, waarop Lucille Werner vertelt dat hij bij de laatste zes zit. ,,Je bent een fantastische topper, jij gaat schitteren op 17 juni’’, meldt de tv-presentatrice, bekend van het woordspelletje Lingo. ,,Wat een verrassing, ik weet niet wat ik zeggen moet’’, reageert de 33-jarige Brink enthousiast.

Vechtdal