Volledig scherm
Afbeelding ter illustratie © Thinkstock

Studenten bedenken ideeën voor gezelliger Hardenbergs winkelcentrum

Het mag wel wat sfeervoller rondom het Marktplein in Hardenberg. Daarom gaan mbo- en hbo-studenten van het Alfa College en de Hanzehogeschool ideeën bedenken om meer leven in het winkelcentrum brengen.

De studenten van de studierichting Handel hebben van centrummanager Eduard Plate tien onderzoeksvragen gekregen waar de gemeente zelf nog geen oplossing voor heeft kunnen vinden. De studenten gaan in groepsverband zoeken naar uitkomsten. ,,Jongeren kijken anders naar probleemstellingen”, stelt Tamminga.  ,,Dat zorgt voor nieuwe inzichten.”

Volgens opleidingsmanager Gerard Tamminga van het Alfa College vinden veel mensen het Marktplein in Hardenberg een ongezellig plein, maar heeft de gemeente nog geen manier gevonden om hier verandering in te brengen. 

Kroegen

Aan de jongeren om hier wat aan te doen. ,,Het is belangrijk dat studenten ook met hun familie en kenniskring naar de vraagstukken kijken en hierover in gesprek gaan. Anders zouden er straks op het Marktplein alleen maar kroegen staan.”

Het idee om studenten bij de probleemstukken te betrekken is ontstaan vanuit de scholen. Samen met de gemeente werd het project verder ontwikkeld. Over tien weken presenteren de studenten de ideeën en oplossingen aan centrummanager Plate. 

Vechtdal