Spar Pierik in Heemse. Eigenaar Klaas Peter van Houten vindt het ‘zonde’ dat de zondagochtendopening wordt teruggedraaid.
Volledig scherm
PREMIUM
Spar Pierik in Heemse. Eigenaar Klaas Peter van Houten vindt het ‘zonde’ dat de zondagochtendopening wordt teruggedraaid. © Frank Uijlenbroek

Supermarkten in Hardenberg zondagmorgen weer dicht: ‘Zonde als dit weer wordt teruggedraaid’

Supermarkten, bakkers en slagers in de gemeente Hardenberg die hun winkels op zondagochtend openden met het oog op het besmettelijke coronavirus, mogen voortaan alleen nog maar op zondagmiddag klanten ontvangen. De tijdelijke verruiming van de zondagsopenstelling voor supermarkten en andere voedselwinkels, die voorzien in primaire levensbehoeftes wordt met ingang van zondag teruggedraaid.

8 reacties

 • Jan Kelder

  1 jaar geleden
  Laat iedereen toch lekker vrij, wil je open op zondagmorgen prima toch, alleen mocht het personeel problemen hiermee hebben dan moeten ze dus kunnen weigeren zonder gevolgen !! Doet mij overigens denken aan een winkelier die op zondag wel z'n winkeltje open had op de camping maar er zelf niet in stond, meestal een paar jonge meisjes, zelf vond hij dat niet kunnen met z'n gereformeerde achtergrond, maar wel lekker het geld pakken op de dag des Heren !!! Schijnheilige vertoning !!!
 • klaas luisman

  1 jaar geleden
  Het is wel druk op zondagmorgen bij Pierik in Heemse met 4(0) of 5(0) klanten.
 • Johannes van Dijk

  1 jaar geleden
  We hebben zes dagen in de week om onze boodschappen te doen. En de zondag winkels dicht, dat leert ons het 4e gebod. Ook heerlijk voor het winkelpersoneel, dat niet gedwongen op zondag hoeft te werken.
 • Arend van Faassen

  1 jaar geleden
  Helemaal met je eens Henk, waanzin. Ik begrijp ook nog steeds niet waarom de ene traditie blijkbaar koste wat het kost afgeschaft moet worden (bv zondagssluiting) en de andere gewoonte onder alle omstandigheden moet blijven bestaan omdat tradities niet afgepakt mogen worden (bv carbidschieten)
 • Jonas Kiewit

  1 jaar geleden
  rijden we smorgens gewoon naar Coevorden .en smiddags boodschappen doen in Hardenberg 👍