Wieger Bakker van Tankstation Peut.
Volledig scherm
PREMIUM
Wieger Bakker van Tankstation Peut. © Max de Krijger

Tankstations machteloos door forse prijsdaling over de grens: 'Scheelt vijftig procent omzet’

Even tanken in Duitsland? Dat gaat vanaf volgende week echt lonen. Door verlaging van de accijns bij onze buren kan een liter benzine de komende maanden daar wel 50 cent goedkoper zijn. Voor ‘onze’ tankstations in de grensregio is dat een gruwel: ‘Ik loop nu al 7 cent achter’.

5 reacties

 • Peter Rykmans

  1 maand geleden
  Label hebben als 'rijk land' binnen de EU hangt als een molensteen om je nek. Nederland is netto betaler in het EU fonds, is in de top 5 van hoogste inflatie binnen de EU, en heeft de duurste liter prijs van benzine in de wereld. Hoe kan het zijn dat Nederland per 1 juni 2022 wel gezegd €0,57 per liter meer moet betalen voor Euro 95 dan onze oosterburen Duitsland? De Nederlandse belastingbetaler wordt uitgeperst als een citroen om klimaat hobby's Timmermans en Jetten te bekostigen. Schandalig!!
 • J.W.H. Hoorman

  1 maand geleden
  Wat een schande om onze hardwerkende ondernemers, veelal kleinere familiebedrijven, slapeloze nachten en ellende te bezorgen. Tot wel 40 km vanaf de grens je tank en jerrycan vullen en meteen de boodschappen doen en een gezellig etentje, want dat is allemaal veel goedkoper bij de buren. Zo lekt er enorm veel geld het land uit. Loop toch eens mee en overleg met de Duitsers en de Belgen dames en heren poltici!
 • H. Hoornenborg

  1 maand geleden
  Stelen van de burger noem ik dat !!
 • H. Hoornenborg

  1 maand geleden
  Wij neder llanders spekken de schatkist onder het mom van de oorlog oekraine-rusland. De Duitsers hebben in de benzineprijs óók nog de wegenbelasting verwerkt....
 • Helena D C M van duuren-lambregts

  1 maand geleden
  Jaja we zitten in de EU wat geweldig dat in de EU landen zoveel prijsverschillen mogelijk zijn , is toch niet normaal , alle Nederlandse Pomphouders worden zo weg geveegd ,gaan 1 voor 1 Naar de knoppen door het Prijs verschil .Het is meer dan erg dat dit kan in onze EU .

Vechtdal