Petra K. werd eind vorig jaar op kerstavond ontslagen uit de PI in Zwolle en in Hardenberg bij een B&B gedumpt. Ze zit nu weer vast.
Volledig scherm
Petra K. werd eind vorig jaar op kerstavond ontslagen uit de PI in Zwolle en in Hardenberg bij een B&B gedumpt. Ze zit nu weer vast. © Bert Kamp / Fotobewerking: de Stentor

Tbs met dwangverpleging voor ‘112-terroriste’ Petra die na celstraf in B&B in Hardenberg belandde

De rechtbank in Zwolle heeft Petra K. (57) veroordeeld tot een half jaar cel en tbs met dwangverpleging. De vrouw, die in een B&B in Hardenberg bivakkeerde, kan maar niet ophouden met het platbellen van huisartsenposten, ziekenhuizen en noodnummers als 112.

 1. Hardenberg gaat voor duurzamer energiebeleid, maar percentages zon en wind liggen niet vast
  PREMIUM

  Hardenberg gaat voor duurzamer energiebe­leid, maar percenta­ges zon en wind liggen niet vast

  De Hardenbergse politiek heeft gisteravond urenlang gedebatteerd over de productie van duurzame energie in de jaren tot 2030. Na een drie uur durend debat gaf de raad groen licht voor het hoofdlijnenakkoord over de Regionale Energiestrategie (RES), waardoor Hardenberg samen met de andere tien gemeenten in West-Overijssel in grote lijnen door kan gaan op de ingeslagen weg. Daarbij moet in 2030 minstens 30 procent van alle gebruikte energie duurzaam worden opgewekt. Vooral met windturbines en zonnepanelen.
 2. Ondernemers voelen ‘de weg terug omhoog’ na eerste week van winkelen zonder afspraak
  PREMIUM

  Onderne­mers voelen ‘de weg terug omhoog’ na eerste week van winkelen zonder afspraak

  We omarmen de fysieke winkel als lang vermist en toch weer terug. Na ‘alleen online’ en ‘kopen op afspraak’ gingen de deuren vanaf afgelopen woensdag open. Ja, nog wel met een maximum aantal klanten. En de omzetten zitten nog niet terug op niveau. ,,Maar", zegt een Zwolse ondernemer die zaterdag zo'n drukke dag beleefde dat hij er bijna bang van werd, ,,het voelt als de weg terug omhoog. Ik ben blij.”
 1. Go Ahead Eagles arriveert in Rotterdam
  Play

  Go Ahead Eagles arriveert in Rotterdam

 2. Priscillia redde haar kinderen uit brandende woonwagen
  Play

  Priscillia redde haar kinderen uit brandende woonwagen

Vechtdal