Bij Hutten Metaal Staalbouw zoeken ze nieuw personeel. Wie er komt werken kan direct 5.000 euro op de rekening bijschrijven
Volledig scherm
PREMIUM
Bij Hutten Metaal Staalbouw zoeken ze nieuw personeel. Wie er komt werken kan direct 5.000 euro op de rekening bijschrijven © Hutten Metaal Staalbouw

Tekengeldactie Hutten Metaal Hardenberg slaat aan: 250 sollicitanten binnen een paar dagen

Hutten Metaal Staalbouw verleidt nieuw personeel met een bedrag van 5.000 euro als tekengeld. Al snel drie keer het maandloon van een constructiebankwerker, en dat heeft directeur Wim Hutten geweten. In recordtijd stonden 250 sollicitanten op de stoep in Hardenberg. ,,De screening levert vertraging op.” 

De bushokjes en displayborden om de lantaarnpalen waren al gevuld met de verschillende posters, en directeur Wim Hutten van Hutten Metaal was dus te laat om een dergelijke promotionele actie in Hardenberg en omgeving terug te draaien. Maar nodig was die oproep voor nieuw personeel al niet meer, nadat zich binnen luttele dagen dik 250 potentiële constructiebankwerkers, onderhoudsmonteurs en montagemedewerkers bij het staalbedrijf meldden. ,,En daar heeft dat tekengeld van 5.000 euro natuurlijk aan bijgedragen”, zegt Hutten, wiens verwachtingen ‘gigantisch’ werden overtroffen. ,,Dat het zo'n succes zou worden, dat hadden we niet gedacht. Het was een soort experiment en met 5 sollicitanten waren we tevreden geweest. Nu hebben we er meer dan 250...”

  1. Kanaaldrama bij Beerzerveld nadert apotheose: ‘Bloempotten rammelden in de vensterbank’
    PREMIUM

    Kanaaldra­ma bij Beerzer­veld nadert apotheose: ‘Bloempot­ten rammelden in de venster­bank’

    De ellende langs kanaal Almelo-De Haandrik bij Beerzerveld, Mariënberg en Bergentheim is voelbaar en niet te missen. Huizen zijn verzakt, kelders liepen onder en er wonen gezinnen in noodunits. De waterweg moest voor grote vrachtschepen aangepast worden, met alle gevolgen van dien. Een onafhankelijke commissie presenteert dinsdag haar onderzoeksrapport over de schade. ,,We willen genoegdoening.”

Vechtdal