Volledig scherm
© Thinkstock

Tellingen en enquêtes voor parkeerbeleid Hardenberg: Kraskaarten zijn niet meer van deze tijd

Met een kraskaart voorkomen dat je een parkeerboete krijgt is straks eindelijk verleden tijd in Hardenberg. Dat het parkeerbeleid op de schop moet is duidelijk, en deze zomer mag iedereen in Hardenberg daar wat van vinden. In het centrum vinden tellingen plaats en daarnaast worden er enquêtes gehouden om de wensen rondom het parkeren in Hardenberg goed in kaart te krijgen.

Quote

We gaan echt onderzoe­ken hoe de zaak erbij ligt

Wethouder Jan ten Kate

De aftrap van het hoofdstuk parkeren vond een tijd geleden plaats in het Stadscafé, waar grote animo voor was. ,,Er was meer dan 120 man, erg druk’', vertelt wethouder Jan ten Kate. ,,Het was een zeer geslaagde avond.’’ Tijdens de avond konden belangstellenden aangeven wat ze van het huidige parkeerbeleid vonden. Er werden geen doekjes om gewonden. ,,We hebben erg veel reacties gekregen over de kraskaart, dat het niet meer van deze tijd is. Dat is natuurlijk ook zo’', geeft de wethouder toe. Over het betaald parkeren werd minder gesproken. ,,Daar hebben we misschien een paar reacties over gehad, maar dat was niet de hoofdlijn.’’ 

Website

Komende tijd kan iedereen in het centrum van Hardenberg op straat benaderd worden door enquêteurs van de gemeente. Ook vakantiegangers op campings kunnen een vragenlijst voor hun neus krijgen. Om de rest van de stad ook te bereiken wordt er een speciale website gelanceerd, waar iedereen de enquête in kan vullen. Daarnaast gaan onderzoekers deze zomer de straat op om te tellen hoeveel parkeerplaatsen er bezet zijn en hoeveel er nog over zijn. ,,We gaan echt onderzoeken hoe de zaak erbij ligt. Moeten er misschien meer parkeerplaatsen komen? Daar komen we achter’’, legt Ten Kate uit. 

Scenario's

De tellingen en de uitgevoerde enquêtes moeten na de zomer zorgen voor ideeën over het toekomstige parkeerbeleid. Als de resultaten bekend zijn, werken de betrokkenen samen met de gemeente drie scenario's uit voor het parkeren in het centrum van Hardenberg. Deze scenario's worden vervolgens voorgelegd aan de Hardenbergse politiek. Het plan is om de evaluatie dit jaar af te ronden, zodat het nieuwe parkeersysteem in 2021 in werking gaat. 

Vechtdal