Volledig scherm
PREMIUM
Erik de Jonge en Helga Grassler proberen de toptijden van weleer te laten herleven. ,,Maar we moeten het van mond-tot-mondreclame hebben.'' © Pedro Sluiter Foto

Terug naar de roemruchte Vijvertuinen van Ada

De Vijvertuinen van Ada Hofman in Loozen trokken in hoogtijdagen jaarlijks 60.000 bezoekers. Na een bankroet en een doorstart slonk de stroom bezoekers. Maar Erik de Jonge en Helga Grassler hebben de tuinen weer in topvorm.

De Russen komen er met bussen tegelijk en ook Duitsland is doorgaans vanuit alle windstreken vertegenwoordigd. Maar Chinezen en Japanners weten de weg naar de vermaarde Vijvertuinen van Ada Hofman in Loozen maar moeilijk te vinden. En dat heeft toch ook met het Google-tijdperk te maken, vermoedt Erik de Jonge, die samen met Helga Grassler de failliete bezienswaardigheid achter Hardenberg drie jaar terug nieuw lezen inblies. ,,Als je ons op Google intikt, dan komt je nog altijd snel bij nieuwsberichten over het faillissement van de tuinen terecht. En dat ze er niet meer zijn. Maar niets is minder waar. We zijn open, ook na een stralend paasweekend."

Vechtdal