Terwijl al haar klasgenootjes vliegen naar Rome, pakt ‘groene’ Amira (17) uit Hardenberg de elektrische auto

videoEr zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, en Amira Perfors (17) laat als leerling van het Vechtdal College in Hardenberg zien dat het niet altijd met het vliegtuig hoeft. Ze stapt vrijdag met haar moeder in een elektrische auto naar Italië, omdat dat beter voor het klimaat is. De rest van de school gaat door de lucht, een spoor van CO2 achterlatend. ,,Daar heb ik zo mijn bedenkingen bij.”

Amira Perfors zit in de vijfde klas van het vwo aan het Vechtdal College in Hardenberg. Toen ze hoorde dat ze met haar studiegenoten op excursie naar Rome mocht, reageerde ze in eerste instantie heel enthousiast. Later kwam de twijfel. ,,Je denkt: ‘Rome, dat is leuk.’ Maar toen ik hoorde dat we met het vliegtuig zouden gaan kreeg ik zo mijn bedenkingen. Er zijn zoveel manieren om naar Rome te gaan, zonder gebruik te maken van het vliegtuig. Door nu met de elektrische auto te gaan hoop ik anderen te kunnen inspireren. Want het kan wel: reizen zonder het milieu te belasten.” 

  1. GroenLinks: NAM moet stoppen met gaswinning na lekkage Collendoornerveen
    PREMIUM

    GroenLinks: NAM moet stoppen met gaswinning na lekkage Collendoor­ner­veen

    GroenLinks in Overijssel pleit voor stopzetting van de installatie die NAM in gebruik heeft in Collendoornerveen. Die lekte in het verleden, is inmiddels gerepareerd en klaar om weer gebruikt te worden. De NAM doet allerlei tests om de installatie op eventuele nieuwe lekken te controleren. Wat betreft Statenlid Robert Jansen hoeft dat helemaal niet. ,,Je moet de hele troep niet meer willen opstarten.”

Vechtdal