Terwijl al haar klasgenootjes vliegen naar Rome, pakt ‘groene’ Amira (17) uit Hardenberg de elektrische auto

videoEr zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, en Amira Perfors (17) laat als leerling van het Vechtdal College in Hardenberg zien dat het niet altijd met het vliegtuig hoeft. Ze stapt vrijdag met haar moeder in een elektrische auto naar Italië, omdat dat beter voor het klimaat is. De rest van de school gaat door de lucht, een spoor van CO2 achterlatend. ,,Daar heb ik zo mijn bedenkingen bij.”

Amira Perfors zit in de vijfde klas van het vwo aan het Vechtdal College in Hardenberg. Toen ze hoorde dat ze met haar studiegenoten op excursie naar Rome mocht, reageerde ze in eerste instantie heel enthousiast. Later kwam de twijfel. ,,Je denkt: ‘Rome, dat is leuk.’ Maar toen ik hoorde dat we met het vliegtuig zouden gaan kreeg ik zo mijn bedenkingen. Er zijn zoveel manieren om naar Rome te gaan, zonder gebruik te maken van het vliegtuig. Door nu met de elektrische auto te gaan hoop ik anderen te kunnen inspireren. Want het kan wel: reizen zonder het milieu te belasten.” 

  1. Gramsbergen ontvangt 68 jeugdvoetbalteams uit binnen- en buitenland

    Gramsber­gen ontvangt 68 jeugdvoet­bal­teams uit binnen- en buitenland

    Na een geslaagde proef vorig jaar met 42 teams, ontvangen SV Gramsbergen en VV Raptim Coevorden zaterdag en zondag 68 jeugdteams tijdens het Easter Open-voetbaltoernooi. Niet alleen Nederlandse clubs zijn van de partij, maar ook 34 jeugdteams uit België, Denemarken, Engeland, Schotland en Wales. De internationale Easter Open-toernooien worden op meerdere plaatsen in Nederland gespeeld: een editie Zuid in Noord-Oost Brabant en Noord Limburg, een editie West in Zuid-Holland, en een editie Oost in Noordoost Overijssel en Zuidoost Drenthe.
  2. Rijdende winkel wijzigt route in Baalder

    Rijdende winkel wijzigt route in Baalder

    Han Rooth rijdt vanaf dinsdag 23 april een aangepaste route met zijn rijdende winkel in de Hardenbergse wijk Baalder. In een eerste evaluatie na de start van de rijdende winkel in oktober, bleek dat de standplaats bij sporthal De Kamp een groot succes is met een ‘constante stroom van klanten’. Maar bij de Wijkboerderij blijkt de klandizie gering en daarom vervalt die halte. Na overleg met de werkgroep die ijverde voor een rijdende winkel in de supermarktloze wijk Baalder komen hiervoor meerdere locaties in de plaats.

Vechtdal