Bezoekers kunnen op 17 mei per fiets een muzikale carrousel draaien langs tuinconcerten in Balkbrug en Vinkenbuurt. Gerrit Hogenkamp, die zijn tuin hiervoor beschikbaar stelt, wordt geflankeerd door de organisatoren Irjan Broek (links) en Freek Knol.
Volledig scherm
PREMIUM
Bezoekers kunnen op 17 mei per fiets een muzikale carrousel draaien langs tuinconcerten in Balkbrug en Vinkenbuurt. Gerrit Hogenkamp, die zijn tuin hiervoor beschikbaar stelt, wordt geflankeerd door de organisatoren Irjan Broek (links) en Freek Knol. © Frank Uijlenbroek

Tien huishoudens in Balkbrug en Vinkenbuurt zetten poort open voor Muziek in de Tuin

Zelf heeft Freek Knol al enkele keren meegewerkt aan ‘Muziek bij de Buren’ in Zwolle en recent ook bij het Huiskamerfestival in Zuidwolde. Samen met Irjan Broek heeft hij het plan opgevat om een soortgelijk evenement te organiseren in de omgeving van Balkbrug en de Vinkenbuurt.

 1. Voorlopige schets voor uitbreiding recreatiehaven Hardenberg: buren mogen inspreken
  PREMIUM

  Voorlopige schets voor uitbrei­ding recreatie­ha­ven Hardenberg: buren mogen inspreken

  Hardenberg heeft een voorlopig ontwerp gemaakt voor de uitbreiding van de recreatiehaven aan de Vecht. De gemeente richt de steven op geleidelijke groei van het bestaande haventje in het centrum van de stad, dat nu zo’n vijftien ligplaatsen telt. In dit scenario wordt de havencapaciteit uitgebouwd tot circa twintig ligplaatsen voor kleinere vaartuigen plus twee aanlegplaatsen voor grotere boten.
 2. Strijdlustig Hardenberg wil financieel gezond blijven, ‘maar noodweer is misschien wel dichtbij’
  PREMIUM

  Strijdlus­tig Hardenberg wil financieel gezond blijven, ‘maar noodweer is misschien wel dichtbij’

  Martijn Breukelman reist morgen strijdlustig naar Den Haag. Samen met andere wethouders financiën pleit hij bij de Tweede Kamer en minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken voor een reële compensatie van het Rijk voor de extra kosten die zijn of nog worden gemaakt voor jeugdzorg, wmo-voorzieningen en de coronacrisis. Want Hardenberg wil een financieel gezonde gemeente blijven.

Vechtdal