Dit beeld zal de komende maanden vermoedelijk niet te zien zijn: schommelen in het Vechtdal.
Volledig scherm
PREMIUM
Dit beeld zal de komende maanden vermoedelijk niet te zien zijn: schommelen in het Vechtdal. © Frank Uijlenbroek

Toeristische sector in Overijssel luidt de noodklok: ‘Ondernemers raken volledige omzet kwijt’

De Overijsselse toeristische sector - goed voor 2,2 miljard euro aan directe bestedingen en ruim 38.000 banen in 2019 - wordt hard geraakt en staat door de coronacrisis zo goed als stil. Dat concludeert MarketingOost, dat samenwerkt met verschillende toeristische partijen. Onder andere voor campings in het Vechtdal is het een ramp. ,,We moeten meer dan 1.000 reserveringen omzetten.”

MarketingOost heeft nadat premier Mark Rutte anderhalve week terug besloot om theaters, musea te sluiten en evenementen met meer dan honderd aanwezigen te verbieden een enquête onder zo'n 1.750 ondernemers uitgezet. Daaronder vallen onder meer eigenaren van campings, pensions, hotels, groepsaccommodaties, jachthavens en andere overnachtingsmogelijkheden, maar ook dagrecreatie als restaurants, cafés, musea en bioscopen.

  1. Corona doorkruist evaluatie vijf jaar azc Hardenberg, nu besluit in najaar
    PREMIUM

    Corona doorkruist evaluatie vijf jaar azc Hardenberg, nu besluit in najaar

    Door de strenge maatregelen die nodig zijn om de opmars van het coronavirus te blokkeren, wordt het de komende maanden lastiger te beoordelen of het asielzoekerscentrum in Hardenberg nog eens vijf jaar langer open kan blijven. De evaluatie is nodig zodat de gemeenteraad komend najaar een weloverwogen besluit kan nemen over het verlengen of beëindigen van de opvang van asielzoekers in het Hardenbergse azc.

Vechtdal