Bij een botsing tussen een trein en een tractor met oplegger op een onbewaakte spoorwegovergang bij de Beilerweg in Hooghalen (Drenthe) kwam de machinist uit Hardenberg om het leven.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij een botsing tussen een trein en een tractor met oplegger op een onbewaakte spoorwegovergang bij de Beilerweg in Hooghalen (Drenthe) kwam de machinist uit Hardenberg om het leven. © ANP

Tractorbestuurder niet schuldig aan treinongeval waarbij machinist uit Hardenberg om het leven kwam

Het treinongeval in mei 2020 waarbij een treinmachinist uit Hardenberg om het leven kwam, kon gebeuren doordat een 52-jarige tractorbestuurder uit Smilde de trein geen voorrang gaf. Toch vindt de rechtbank in Assen dat de man geen schuld treft. Door alle omstandigheden waarin het ongeval gebeurde, had dit ongeval waarschijnlijk niet kunnen worden voorkomen, oordeelde de rechter.

9 reacties

 • Ronald Huberts

  2 maanden geleden
  Hans van Dijk, Je hebt 100% gelijk, waar deze vreemde uitspraak nou weer vandaan komt. Je steekt toch niet over als je niets kunt zien? Dan stap je even je trekker en kijk jezelf even links en rechts.
 • a.a.a. Bracke

  2 maanden geleden
  Hans van Dijk waar je ogen niet geweest zijn, kan je mond niet spreken
 • Jos Bruijninckx

  2 maanden geleden
  Beste Hans van Dijk, Ga eens met de tractorbestuurder praten, dan reageer je wel anders. Deze man is voor het leven getekend,
 • wim koelewijn

  2 maanden geleden
  Beste Hans van Dijk . . .noem eens 1 ding op van wat U wel begrijpt ( in) van onze rechtspraak ? ( niet lullig naar u toe bedoeld,hoor!)
 • Yvonne Veld

  2 maanden geleden
  Precies Hans. Wat had de treinmachinist moeten doen, de tractorbestuurder voorrang verlenen?