Volledig scherm
© Thinkstock

Trein Arriva bekogeld; vervoerder zet bussen in

ALMELO/HARDENBERG - Vervoerder Arriva stelt een onderzoek in naar een kapotte ruit van een trein. Mogelijk is de trein op het baanvak Almelo-Hengelo bekogeld met stenen.

Door de kapotte ruit zijn de afgelopen dagen verschillende treinen op het traject Almelo-Hardenberg uitgevallen. Arriva verwacht dat de treinen woensdag weer volgens het spoorboekje rijden. Gevaar voor reizigers is er niet geweest omdat de trein leeg was toen de schade ontstaan zou zijn. Een woordvoerder van Arriva meldt dat de oorzaak van de schade onbekend is. "Het kan een boomtak geweest zijn."

Een medewerker van Arriva heeft op het station van Almelo echter tegen collega's verteld dat de trein op het baanvak Hengelo-Almelo is bekogeld met stenen. Mocht onderzoek aanleiding geven, dan wordt aangifte gedaan bij de politie. De trein met de kapotte ruit is inmiddels naar de werkplaats van Arriva in Zutphen gereden. Volgens planning is er dinsdag een nieuwe ruit ingezet. De vervoerder verwacht dat de trein woensdag weer kan worden ingezet.

Omdat Arriva maandag en vandaag een trein miste op het baanvak Almelo-Hardenberg zijn er bussen ingezet. Woensdag rijden de Arrivatreinen naar verwachting weer volgens schema.

Vechtdal