Volledig scherm
© Ruud de Jager

Trein tussen Hardenberg en Almelo op halve kracht

HARDENBERG - Van de twee treinstellen die Arriva inzet op het traject tussen Hardenberg en Almelo is er één kapot. Dit is het geval sinds woensdagmorgen 6.18 uur. Of het euvel in de avondspits opgelost is kon Arriva niet aangeven. Als dit niet het geval is zet Arriva tijdens de spits extra bussen in om alle reizigers te kunnen vervoeren.

Overdag merken reizigers weinig van de verstoring, want dan kan Arriva de dienstregeling volgens schema uitvoeren met één treinstel. In de avondspits, die om 16 uur begint, zet Arriva extra bussen in. Deze bussen rijden in plaats van de trein die om 18 minuten over het hele uur vertrekt uit Almelo en de trein die om kwart voor vertrekt vanuit Hardenberg.

Defect
De passagierstrein die vanmorgen om 6.18 uur vertrok uit Almelo kwam tot stilstand op station Mariënberg. Dat was een geluk bij een ongeluk omdat passagiers vanaf dat station konden overstappen op de trein tussen Zwolle en Emmen. Hoe lang het duurt voor het kapotte treinstel weer gerepareerd is kon de woordvoerster van Arriva niet zeggen. ,,De monteurs zijn nog druk aan het werk." Ze kon het tijdstip dat de NS op haar site bij de storingsmelding heeft staan dan ook niet bevestigen of ontkennen. ,,NS werkt graag met tijdschema's, maar omdat we niet weten wat er precies aan de hand is, kunnen we ook niet aangeven wanneer de kapotte trein weer gaat rijden. Hopelijk voor de avondspits."

Vechtdal