Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Twee drankrijders gepakt in Kloosterhaar

Bij een alcoholcontrole in Kloosterhaar zijn gisteravond twee bestuurders op de bon geslingerd.

Een bestuurder uit de gemeente Hardenberg op een snorfiets blies boven de maximum toegestane hoeveelheid. Een tweede test aan een ademanalyseapparaat gaf een score van 430 ugl aan, terwijl voor de beginnend bestuurder maximaal 88 ugl was toegestaan. Daarnaast kwam aan het licht dat deze niet in het bezit was van een rijbewijs. De snorfietser kreeg voor beide overtredingen een dagvaarding. Hij zal zich op een later moment bij de rechter moeten verantwoorden.

Een tweede bestuurder uit de gemeente Hardenberg werd gepakt met 420 ugl, terwijl voor hem maximaal 220 ugl was toegestaan. De politie schreef een bon uit. Daarnaast werd van de overtreding een melding gedaan bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Mogelijk moet de bestuurder in de toekomst een verplichte alcoholcursus gaan volgen.

  1. Kanaaldrama bij Beerzerveld nadert apotheose: ‘Bloempotten rammelden in de vensterbank’
    PREMIUM

    Kanaaldra­ma bij Beerzer­veld nadert apotheose: ‘Bloempot­ten rammelden in de venster­bank’

    De ellende langs kanaal Almelo-De Haandrik bij Beerzerveld, Mariënberg en Bergentheim is voelbaar en niet te missen. Huizen zijn verzakt, kelders liepen onder en er wonen gezinnen in noodunits. De waterweg moest voor grote vrachtschepen aangepast worden, met alle gevolgen van dien. Een onafhankelijke commissie presenteert dinsdag haar onderzoeksrapport over de schade. ,,We willen genoegdoening.”

Vechtdal