Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Twee drankrijders gepakt in Kloosterhaar

Bij een alcoholcontrole in Kloosterhaar zijn gisteravond twee bestuurders op de bon geslingerd.

Een bestuurder uit de gemeente Hardenberg op een snorfiets blies boven de maximum toegestane hoeveelheid. Een tweede test aan een ademanalyseapparaat gaf een score van 430 ugl aan, terwijl voor de beginnend bestuurder maximaal 88 ugl was toegestaan. Daarnaast kwam aan het licht dat deze niet in het bezit was van een rijbewijs. De snorfietser kreeg voor beide overtredingen een dagvaarding. Hij zal zich op een later moment bij de rechter moeten verantwoorden.

Een tweede bestuurder uit de gemeente Hardenberg werd gepakt met 420 ugl, terwijl voor hem maximaal 220 ugl was toegestaan. De politie schreef een bon uit. Daarnaast werd van de overtreding een melding gedaan bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Mogelijk moet de bestuurder in de toekomst een verplichte alcoholcursus gaan volgen.

  1. Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcarrière bij Heracles door oorlog werd verscheurd
    PREMIUM

    Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcar­riè­re bij Heracles door oorlog werd verscheurd

    ,,Ik ben met de helm op geboren. Er zat een dik vlies om mijn hoofd, sommige mensen geloven dat je dan helderziend bent. Daar doe ik niet aan mee, maar ik luister wel naar mijn gevoel. Dat heeft me in de oorlog een paar keer van de dood gered.’’ Henk Obermeijer uit Hardenberg is dankzij die ‘meevallers’ inmiddels 95 jaar jong, tijd om zijn memoires in boekvorm uit te geven.

Vechtdal