Twee mannen uit Coevorden aangehouden na overval op Chinees-Indisch restaurant in Dedemsvaart

VIDEONa een gewapende overval op een Chinees-Indisch restaurant in Dedemsvaart zijn gisteravond rond kwart voor elf twee mannen uit Coevorden aangehouden. De verdachten van 38 en 43 jaar werden aangehouden in Hardenberg.

Het restaurant, Manchuria, werd gisteravond om 20.30 uur overvallen, waarna de politie een klopjacht startte om de overvaller op te sporen. Bij de overval werd een vuurwapen gebruikt. De politie kwam na de overval met veel eenheden ter plaatse. Zij zette de omgeving van het restaurant ruim af en nam getuigenverklaringen op.

Burgernetactie

Na de overval verspreidde de politie een burgernetactie om met hulp van het publiek de overvaller op te sporen. Dat leverde een tip op over een man die aan het signalement voldeed. Korte tijd later was de politie de auto op het spoor waar de verdachte in was gestapt. Er zaten twee personen in de auto, die beide werden aangehouden.

Het is nog niet bekend of er iets is buitgemaakt bij de overval.

Volledig scherm
De omgeving bij Chinees-Indisch restaurant Manchuria werd ruim afgezet. © De Vries Media
Volledig scherm
De politie doet onderzoek bij het Chinees-Indisch restaurant in Dedemsvaart. © 112-Hardenberg
  1. Lokaal verslaggever Geke (63) op straat nu Dedemsvaartse Courant na 143 jaar verdwijnt: ‘dit valt niet te begrijpen’
    PREMIUM

    Lokaal verslagge­ver Geke (63) op straat nu Dedems­vaart­se Courant na 143 jaar verdwijnt: ‘dit valt niet te begrijpen’

    De Dedemsvaartse Courant houdt na 143 jaar op te bestaan. Tot teleurstelling van Geke Lensen, redactioneel aanspreekpunt naar de lezers en zo'n beetje de enige verslaggever die nog over was. Zij zag de bui al enigszins hangen, toen de oorspronkelijke uitgever Boom dik twee jaar terug werd overgenomen door de Noordelijke Dagblad Combinatie. ,,Daarmee is Dedemsvaart echt aan het voeteneind komen te liggen.”

Vechtdal