Twee mannen uit Coevorden aangehouden na overval op Chinees-Indisch restaurant in Dedemsvaart

VIDEONa een gewapende overval op een Chinees-Indisch restaurant in Dedemsvaart zijn gisteravond rond kwart voor elf twee mannen uit Coevorden aangehouden. De verdachten van 38 en 43 jaar werden aangehouden in Hardenberg.

Het restaurant, Manchuria, werd gisteravond om 20.30 uur overvallen, waarna de politie een klopjacht startte om de overvaller op te sporen. Bij de overval werd een vuurwapen gebruikt. De politie kwam na de overval met veel eenheden ter plaatse. Zij zette de omgeving van het restaurant ruim af en nam getuigenverklaringen op.

Burgernetactie

Na de overval verspreidde de politie een burgernetactie om met hulp van het publiek de overvaller op te sporen. Dat leverde een tip op over een man die aan het signalement voldeed. Korte tijd later was de politie de auto op het spoor waar de verdachte in was gestapt. Er zaten twee personen in de auto, die beide werden aangehouden.

Het is nog niet bekend of er iets is buitgemaakt bij de overval.

Volledig scherm
De omgeving bij Chinees-Indisch restaurant Manchuria werd ruim afgezet. © De Vries Media
Volledig scherm
De politie doet onderzoek bij het Chinees-Indisch restaurant in Dedemsvaart. © 112-Hardenberg
  1. Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcarrière bij Heracles door oorlog werd verscheurd
    PREMIUM

    Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcar­riè­re bij Heracles door oorlog werd verscheurd

    ,,Ik ben met de helm op geboren. Er zat een dik vlies om mijn hoofd, sommige mensen geloven dat je dan helderziend bent. Daar doe ik niet aan mee, maar ik luister wel naar mijn gevoel. Dat heeft me in de oorlog een paar keer van de dood gered.’’ Henk Obermeijer uit Hardenberg is dankzij die ‘meevallers’ inmiddels 95 jaar jong, tijd om zijn memoires in boekvorm uit te geven.

Vechtdal