Volledig scherm
Het gemeentehuis van Hardenberg © gemeente Hardenberg

Twintig sollicitanten willen burgemeester van Hardenberg worden

Twintig personen hebben gesolliciteerd naar de functie van burgemeester van Hardenberg. Daaronder bevinden zich 4 vrouwen en 16 mannen.

De leeftijd van de kandidaten ligt tussen de 38 en 63 jaar. 17 kandidaten hebben of hadden een hoofdfunctie in het openbaar bestuur, 3 sollicitanten hebben een andere professionele achtergrond.

De sollicitatietermijn zit er in tussen op. Die liep van 19 december 2019 tot 17 januari.

Waarnemer

Hardenberg zoekt een nieuwe burgemeester vanwege het vertrek van Peter Snijders. Hij werd burgemeester in Zwolle. Het burgemeestersambt is sinds 16 september vorig jaar vacant. Sindsdien neemt voormalig burgemeester van Hattem, Jan Willem Wiggers, het ambt waar.

De gemeenteraad presenteerde op 17 december 2019 het profiel voor de nieuwe burgemeester. De komende tijd staat voor de Commissaris van de Koning in Overijssel, Andries Heidema, in het teken van het inwinnen van informatie en het voeren van sollicitatiegesprekken. Daarna bespreekt hij met de vertrouwenscommissie uit de raad een selectie van kandidaten.

Bevindingen

Deze commissie gaat vervolgens met die kandidaten in gesprek. Zij brengt verslag van bevindingen uit aan de gemeenteraad en bereidt een aanbeveling voor. Het is uiteindelijk aan de raad om de beste kandidaat voor Hardenberg bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor te dragen. De minister legt deze voordracht aan de Ministerraad voor, waarna de burgemeester bij Koninklijk Besluit wordt benoemd. 

Naar verwachting heeft Hardenberg in juni van dit jaar een nieuwe burgemeester.

  1. Slagharense carnavalsgroep wil af van de mexicano
    PREMIUM
    video + foto's

    Slagharen­se carnavals­groep wil af van de mexicano

    De Slagharense carnavalsgroep De Klaplopers wil met hun actie Kickout Mexicano de gelijknamige snack uit de cafetaria’s verbannen vanwege het volgens hen aanstootgevende karakter. ,,Een lui in saus achterover liggende, geribbelde lap vlees, dat is niet iets waar de gemiddelde Mexicaan zich graag mee vergeleken ziet worden”, aldus De Klaplopers, die hun actie kracht bijzetten in de carnavalsoptocht die zaterdagmiddag door Turfgat trok.

Vechtdal