Volledig scherm
In de vuurzee kwamen vier kittens om. © GinoPress B.V.

Update | Kittens komen om bij brand in Balkbrug

BALKBRUG - Er zijn 4 jonge katjes van een week oud omgekomen bij de schuurbrand aan de Zwolseweg in Balkbrug. Ook het opgeslagen gereedschap ging in vlammen op. De politie sluit brandstichting niet uit. Een dag eerder brandde de sauna achter een ander huis aan de Zwolseweg volledig uit.

De brand brak maandagmorgen iets na 5 uur uit in de schuur achter de woning. De eigenaar van de woning werd wakker doordat de hoofdstop uit de meterkast sprong met een knal. De schuur stond toen al in vuur en vlam. Van het gezin met 3 zoons van 13, 10 en 7 jaar oud raakte niemand gewond.

Gereedschap
Naast het drama van de katjes vormt het verlies van zijn gereedschap ook een groot verlies voor de eigenaar van de woning, die ZZP'er is. Omdat er zo vaak gereedschap uit bestelbusjes wordt gestolen, had hij uit voorzorg alles uit de auto gehaald en in de schuur opgeslagen.Daar is niets meer van over.

Hoewel het onderzoek nog moet starten, zijn er aanwijzingen dat de brand is ontstaan door brandstichting.

Tweede brand
Zondagmorgen rond 5 uur was er ook brand aan de Zwolseweg (N377) in Balkbrug. Toen vatte een sauna vlam. De huizen staan op 2,5 kilometer van elkaar. Van de sauna is niets meer over.

Volledig scherm
De schuur achter de woning aan de Zwolseweg in Balkbrug is door brand verwoest. Daarbij kwamen 4 kittens om. © Ruud de Jager
Balkbrug - In de vroege maandagochtend is aan de Zwolseweg in Balkbrug een schuur achter een woning volledig uitgebrand. In de schuur waren behalve een diepvries diverse gereedschappen aanwezig. Over de oorzaak is nog niets bekend. De brandweer had de brand snel onder controle. Het nablussen nam nog geruime tijd in beslag.

Vechtdal