Volledig scherm
© Emiel Geerding / News United

Update | Man uit Schuinesloot komt om het leven op 'dodenweg' N36

VRIEZENVEEN/SCHUINESLOOT - Twee auto's zijn zondagmiddag tegen elkaar aangebotst op de N36 nabij op- en afrit Oosteinde in Vriezenveen. In de ene auto zaten een vrouw van 62 en een man van 70 uit Schuinesloot (gemeente Hardenberg), die beiden om het leven kwamen. In de andere wagen zaten een man van 58 en een vrouw van 56 uit Appelscha (Friesland). Ook deze man overleefde de botsing niet.

De vrouw in die auto raakte zwaargewond en is met een Duitse traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Rectificatie
De politie meldde eerst dat de vrouw in de auto bij de man uit Schuinesloot een 71-jarige vrouw uit Schuinesloot was, maar dat bleek niet te kloppen. Om half elf meldde de politie dat het om een 62-jarige vrouw uit Almelo gaat die om het leven is gekomen.

Het ongeval had zondagmiddag rond half vijf plaats op de N36, toen een van de wagens op de verkeerde weghelft was beland. Hoe dat kon gebeuren is zondagavond nog niet bekend. ,,Over de precieze toedracht van het ongeval kan nog niets worden gezegd'', aldus een aangeslagen politiewoordvoerster.

De weg is lange tijd afgesloten geweest, maar rond half negen weer vrij gegeven.

N36
De N36 heet in de volksmond een ‘dodenweg’. Verkeersminister Melanie Schultz-van Haegen zei in 2015 na een ritje over de N36 van Ommen tot Wierden dat het in haar ogen nog wel meeviel met de onveiligheid van de weg. Uit cijfers bleek echter dat de kans op een ongeval op de N36 hoger is dan op vergelijkbare rijkswegen. Die cijfers kwamen naar voren nadat het Twentse CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt vragen stelde over de verkeersonveilige situaties. Rijkswaterstaat investeert tot 2018 een bedrag van bijna zes miljoen euro in het verbeteren van de verkeersveiligheid van de N36. Het gaat daarbij onder meer om het verhogen van bermen en het verlengen van op- en afritten.

Volledig scherm
© Emiel Geerding / News United

Vechtdal