Volledig scherm
Eva van Broekhuizen (links) en Ellen Pieper-Hoekjan in de nieuwe slagerij in Balkbrug. © Alex Mulder

Van Broekhuizen opent tweede zaak op oude stek in Balkbrug

Het is bijna als vanouds. Dochter Eva en moeder Marja van Broekhuizen helpen klanten in 'hun' slagerij Van Broekhuizen in Balkbrug. Maar, ze zijn bijna drie jaar weggeweest. De winkel met slagerij in het centrum van Dalfsen loopt prima, daarover niet te klagen. 

Het enige probleem is dat er geen vlees gerookt mag worden van de gemeente Dalfsen, de specialiteit van de slager. Vandaar dat slager John van Broekhuizen de rookkast eind vorig jaar ten einde raad weer terugverhuisde naar het oude pand in Balkbrug. Dat was immers nog niet verkocht. Het roken van de worst, waar de slagerij vele prijzen mee gewonnen heeft, gebeurt nu weer in Balkbrug.

Nieuwe inrichting

,,We hebben de winkel verbouwd en een nieuwe inrichting erin gezet. Een nieuwe toonbank, want de oude was verkocht. Het ziet er nu weer mooi uit, met een industriële look", vertelt moeder en 'vliegende kiep' Marja. Haar man John en zoon John Benno werken voornamelijk in Dalfsen. Eva gaat de winkel in Balkbrug bemensen. ,,En ik doe de administratie en spring bij waar het nodig is", vertelt moeder Van Broekhuizen. ,,De klanten zijn blij, het was lekker druk vandaag. En het voelt als vanouds."

Vechtdal