Volledig scherm
De Che Guevara-sticker is een karakteristiek detail aan de koffer. © Politie

Van wie is de Che Guevara-koffer?

De politie zoekt naar de eigenaar van deze koffer en doet een oproep. De koffer, met een kenmerkende Che Guevara-sticker, trof de politie aan in Hardenberg.  De persoon die in Hardenberg met de koffer liep, was niet de eigenaar van de koffer, vertelt een woordvoerder van de politie. 

Veel meer wil de politie niet kwijt. Het enige dat wordt medegedeeld is dat de koffer in een verdachte situatie werd aangetroffen. Wat die verdachte situatie was wil de politie niet aangeven. 

Is de koffer van iemand anders en wellicht gestolen door de persoon bij wie deze aangetroffen werd in Hardenberg? En zoekt de politie nu de rechtmatige eigenaar? Ook daarop wil de politie niet antwoorden.

  1. Balkbrug baalt van spandoeken ‘verzetsgroep’: We kunnen dat prima zelf oplossen

    Balkbrug baalt van spandoeken ‘verzets­groep’: We kunnen dat prima zelf oplossen

    Het plan om ongedocumenteerde vluchtelingen in Balkbrug onder te brengen zorgt voor onrust in het dorp, maar een actie van een verzetsgroep schiet bij de inwoners toch in het verkeerde keelgat. Begin deze week zijn door actiegroep ‘Rechts in Verzet’ spandoeken opgehangen als protest tegen de voorgenomen opvang van deze vluchtelingen. Maar de Balkbruggers zijn het hier niet mee eens, ook Plaatselijk Belang distantieert zich van deze uitlatingen.
  2. Nieuw plan voor zorgwoningen aan de Beerzerhaar in Beerzerveld

    Nieuw plan voor zorgwonin­gen aan de Beerzer­haar in Beerzer­veld

    Herman Hutten dient deze week een vernieuwd plan in voor de bouw van tien zorgwoningen en twee vrijstaande woningen aan de Beerzerhaar, tegenover christelijke basisschool De Schakel in Beerzerveld. In 2012-2013 is al eens een soortgelijk plan ingetrokken, toen de gemeente Ommen niet wilde dat de zorgwoningen in mindering zouden worden gebracht op het ‘contingent’ woningen dat de gemeente van de provincie mocht bouwen. Want dan zou de gemeente mogelijk met de eigen bouwgrond in het dorp Beerzerveld blijven zitten.

Vechtdal