Volledig scherm
PREMIUM
Het kunstwerk Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde is donderdagavond gepresenteerd op de oevers van de Maas in Rotterdam. © ANP/Robin Utrecht

Vechtdal herdenkt Holocaust met lichtkunst in Hardenberg en presentaties bij Joodse huizen in Ommen

Het Vechtdal staat rond internationale ‘Holocaustdag’ uitgebreid stil bij de slachtoffers van de vervolging van Joden en andere bevolkingsgroepen zoals zigeuners in de Tweede Wereldoorlog. Op 27 januari is het 75 jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz, hèt symbool van de Holocaust, werd bevrijd. 

Die maandag geven leerlingen van het voortgezet onderwijs in Ommen presentaties bij de huizen van weggevoerde Joden. Op vrijdag 24 januari wordt in Hardenberg al een bijzonder lichtkunstwerk van Daan Roosegaarde onthuld. 

  1. Slagharense carnavalsgroep wil af van de mexicano
    PREMIUM
    video + foto's

    Slagharen­se carnavals­groep wil af van de mexicano

    De Slagharense carnavalsgroep De Klaplopers wil met hun actie Kickout Mexicano de gelijknamige snack uit de cafetaria’s verbannen vanwege het volgens hen aanstootgevende karakter. ,,Een lui in saus achterover liggende, geribbelde lap vlees, dat is niet iets waar de gemiddelde Mexicaan zich graag mee vergeleken ziet worden”, aldus De Klaplopers, die hun actie kracht bijzetten in de carnavalsoptocht die zaterdagmiddag door Turfgat trok.

Vechtdal