Volledig scherm
PREMIUM
Henriëtte Horsman werft vakantiekrachten voor Sprookjescamping de Vechtstreek. © Gerard Vrakking

Vechtdalcampings 'vechten' om vakantiekrachten

,,In de winter hebben we tien vaste medewerkers, maar 's zomers hebben we zo'n 140 mensen nodig. Dat zijn vooral scholieren en studenten die in de weekeinden en schoolvakanties helpen.'' Sprookjescamping de Vechtstreek in Rheeze is een van de tientallen campings en recreatiebedrijven in het Vechtdal die draaien op vakantiekrachten. Maar het werven van tijdelijk personeel wordt wel lastiger, constateert Henriëtte Horsman namens de veelgeprezen sprookjescamping.

De 32-jarige Gramsbergse is receptioniste en al vanaf haar achttiende actief aan de Grote Beltenweg in Rheeze, waar de campings zich aaneenrijgen. ,,Hier was mijn laatste stageplek, na afloop mocht ik blijven. In die veertien jaar heb ik meegemaakt hoe het toerisme in het Vechtdal groeide. Ook in kwaliteit, de gasten stellen steeds meer eisen. Die beruchte wc-rol meenemen naar de wc hoeft al lang niet meer, die hangt gewoon klaar. Maar in het sanitairgebouw zie je ook douches met 'sunshower' waar je bruin onder kunt worden, en bubbelbaden. Campinggasten weten die vijf sterren wel te waarderen, onze glampinghuisjes zijn nu al volgeboekt.''

  1. Menmarathon Ane viert vijfde jubileum
    PREMIUM
    Video

    Menmara­thon Ane viert vijfde jubileum

    "Oei, ik zie daar geen bal meer", zegt de moeder van Tessa Post. Ze staat langs het parcours en filmt haar dochter die met een enkelspan het parcours aflegt. Scherpe bochten vragen om een goede samenwerking met het paard. Op de pionnen liggen tennisballen. Worden deze geraakt, dan levert dat strafpunten op. En moeder zag het goed. Tessa en paard Hinde doen hun best, maar toch worden twee ballen eraf geknikkerd. Ze relativeert. "Het is een jong paard, moet nog veel leren. Dit is de vijfde officiële wedstrijd. Maar kijk toch eens, het paard vindt het geweldig. Hij kijkt al waar hij heen wilt."

Vechtdal