Volledig scherm
De plekken waar de hotspots van de trimbaan in Hardenberg komen. © Anno2000

Vechtpark Hardenberg krijgt trimbaan

Het Vechtpark in Hardenberg krijgt in het voorjaar van 2019 een trimbaan. De trimbaan is onderdeel van het Tientorenplan en wordt verspreid over het vechtpark aangelegd. 

Vorig jaar konden inwoners ideeën indienen voor een belevingsplek in het Vechtpark. De baan krijgt hotspots bij de Baalder, het Heemsermarspark en in het gebied rond de Molengoot. Op die plekken komen houten toestellen. Inwoners kunnen hier sporten, maar er worden ook bankjes geplaatst. Ter hoogte van Baalder worden work-out elementen voor bijvoorbeeld krachttraining geplaatst. Rondom de Molengoot worden toestellen geplaatst voor sit-ups en pull-ups. 

Tientorenplan

De trimbaan is onderdeel van het Tientorenplan,  van het provinciale programma Ruimte voor de Vecht. Het plan is opgezet door Waterschap Vechtstromen, de provincie Overijssel en verschillende gemeenten. Doel van dit plan is op tien plekken langs de Vecht ‘de beleving van de rivier en het landschap te versterken’. Het Vechtpark Hardenberg is één van de ‘torens’ uit dit plan. 

Het college van B&W heeft ingestemd met de aanleg van de trimbaan. Aanleg start in het voorjaar van 2019. 

  1. Hardenbergs paar heeft kersthuis met 21.000 lichtjes
    video

    Harden­bergs paar heeft kersthuis met 21.000 lichtjes

    Toen ze vijftien jaar geleden van Amersfoort naar Hardenberg verhuisden begon het. ,,Eerst met een paar ledslangen en lantaarntjes, daarna kwam er steeds meer bij. Vooral de laatste zeven, acht jaar. Nu is ons kersthuis versierd met 21.000 lichtjes’’, vertelt Albert Braker (57) met een twinkeling in zijn ogen. Samen met zijn vrouw Marian (51) steekt hij elk jaar veel tijd en geld in de uitbundige versiering van hun huis aan de Boesemeer in de wijk Marslanden. ,,Met alleen maar warm-witte ledjes, we houden niet van gekleurde lampjes, dat wordt zo'n kermis...’’

Vechtdal