In de raadszaal van het gemeentehuis van Hardenberg zijn spatschermen geplaatst tussen de zitplaatsen van de raadsleden. Ook de burgemeester, wethouders en griffier worden gescheiden en beschermd door spatschermen.
Volledig scherm
PREMIUM
In de raadszaal van het gemeentehuis van Hardenberg zijn spatschermen geplaatst tussen de zitplaatsen van de raadsleden. Ook de burgemeester, wethouders en griffier worden gescheiden en beschermd door spatschermen. © Bert Kamp

Veilig vergaderen in raadszaal Hardenberg kan met spatschermen: maar voelt dat wel goed?

Veilig voltallig vergaderen, niet turend op je beeldscherm naar 'postzegels’ van je gesprekspartners, maar oog in oog met elkaar. Het kan ondanks corona weer in de raadszaal van het gemeentehuis van Hardenberg. Daar zijn deze week preventieschermen geplaatst tussen de zitplaatsen van de 33 raadsleden, wethouders, burgemeester en griffier.

 1. ‘Gehandicaptenminister’ Rick Brink trekt zich terug na zien CDA-kieslijst: ‘Moeilijkste beslissing uit mijn leven’
  PREMIUM
  video | update

  ‘Gehandi­cap­ten­mi­nis­ter’ Rick Brink trekt zich terug na zien CDA-kieslijst: ‘Moeilijk­ste beslissing uit mijn leven’

  Rick Brink (33) uit Hardenberg trekt zich terug voor de komende landelijke verkiezingen. Een dag nadat het CDA haar kieslijst presenteerde neemt de officieuze Minister van Gehandicaptenzaken naar eigen zeggen 'de moeilijkste keuze uit zijn leven.’ De kandidatuur van Lucille Werner speelt daarbij een rol. ,,We zetten ons in voor dezelfde punten.”
 1. Zware aardbeving in Egeïsche Zee bij Griekenland en Turkije
  Play

  Zware aardbeving in Egeïsche Zee bij Grieken­land en Turkije

 2. Noodkreet zorg: 'Nederlanders, kom alsjeblieft weer helpen!'
  Play

  Noodkreet zorg: 'Nederlan­ders, kom alsje­blieft weer helpen!'

Vechtdal