Bij de frontale botsing op de N377 bij De Krim kwam op 29 november 2018 een 21-jarige man uit Coevorden om het leven.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de frontale botsing op de N377 bij De Krim kwam op 29 november 2018 een 21-jarige man uit Coevorden om het leven. © Cor van Dalen

Verdachte (27) dodelijk ongeval bij De Krim: ‘Als tegenligger niet inhaalde, was dit niet gebeurd’

De man dodelijk ongeval op de N377 bij De Krim zou hebben veroorzaakt, reed minstens 76 kilometer te hard, had autobanden van verschillende formaten en zijn auto was niet apk-gekeurd. Dat stelt het Openbaar Ministerie in de zaak tegen de 27-jarige Ian van der W. uit Coevorden. Bij het ongeluk belandde een andere tegenligger in het kanaal naast de provinciale weg. De bestuurder, eveneens uit Coevorden, verdronk. Hij was 21 jaar.

 1. Hardenberg gaat voor duurzamer energiebeleid, maar percentages zon en wind liggen niet vast
  PREMIUM

  Hardenberg gaat voor duurzamer energiebe­leid, maar percenta­ges zon en wind liggen niet vast

  De Hardenbergse politiek heeft gisteravond urenlang gedebatteerd over de productie van duurzame energie in de jaren tot 2030. Na een drie uur durend debat gaf de raad groen licht voor het hoofdlijnenakkoord over de Regionale Energiestrategie (RES), waardoor Hardenberg samen met de andere tien gemeenten in West-Overijssel in grote lijnen door kan gaan op de ingeslagen weg. Daarbij moet in 2030 minstens 30 procent van alle gebruikte energie duurzaam worden opgewekt. Vooral met windturbines en zonnepanelen.
 1. Lijvig rapport over dure verhuizing sportpark Dedemsvaart, maar geen advies
  PREMIUM

  Lijvig rapport over dure verhuizing sportpark Dedems­vaart, maar geen advies

  Verplaatsing van sportpark De Boekweit naar de Kotermeerstal is technisch haalbaar, maar heeft niet of nauwelijks draagvlak onder omwonenden van het recreatie- en natuurgebied in Dedemsvaart-Zuid. Dat is de belangrijkste conclusie van het onderzoek dat Royal HaskoningDHV de afgelopen maanden heeft uitgevoerd, nadat de voltallige Hardenbergse gemeenteraad daar in november het college van burgemeester en wethouders opdracht voor had gegeven. Maar het onderzoeksrapport mist een advies hoe het nu verder moet.
 1. Brutaal voordringen bij coronaprik blijkt vrij eenvoudig
  Play

  Brutaal voordrin­gen bij coronaprik blijkt vrij eenvoudig

 2. Pauw over interview Máxima: "Alles is ook enigszins intimiderend'
  Play

  Pauw over interview Máxima: "Alles is ook enigszins intimide­rend'

Vechtdal