De Kieftbrug was lange tijd afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer.
Volledig scherm
De Kieftbrug was lange tijd afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer. © Frank Uijlenbroek

Vervallen en opgeknapte bruggen bij Gramsbergen klaar voor heropening

De twee nieuwe bruggen over het afwateringskanaal bij buurtschap De Meene, vlakbij Gramsbergen, worden op vrijdag 18 oktober officieel geopend. In april van het vorige jaar werd duidelijk dat de Kieftbrug en de Beltmansbrug dusdanig slecht waren, dat ze per direct werden gesloten.

Dat betekende toen een fikse tegenslag voor agrariërs die enigszins klem kwamen te zitten omdat ze zonder de oversteek kilometers moesten omrijden om het kanaal te kunnen passeren. Na een voorbereidingstijd van driekwart jaar zijn nieuwe bruggen afgelopen driekwart jaar aangelegd. Zware landbouwvoertuigen moeten er straks weer overheen kunnen. 

  1. Reisagentes uit Hardenberg starten t-shirtactie om reisbranche te steunen: ‘Bali er ook zo van?’
    PREMIUM

    Reisagen­tes uit Hardenberg starten t-shirtactie om reisbran­che te steunen: ‘Bali er ook zo van?’

    Reisagentes Antoinette Nicolai van YourTravel en Janneke Eggengoor van The Travel Club uit Hardenberg snappen het chagrijn wel bij al die mensen die hun vakantie in rook zagen zien opgaan. ,,Maar we wilden ook iets positiefs tegenover al die negativiteit zetten”, vertelt Nicolai. Vandaar een t-shirtactie als ‘pleister op de wonde’ voor de reisbranche met ludieke teksten: ‘Bali er ook zo van?’

Vechtdal