Fred Brandsen heeft de vlag halfstok gehangen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. In de oorlog woonde hier aan de Meppelerweg 46 in Balkbrug Keetje Leman, in het huis daarnaast op nummer 44 haar broer Mozes met zijn vrouw en kind. Volgend voorjaar worden hier Stolpersteine gelegd.
Volledig scherm
PREMIUM
Fred Brandsen heeft de vlag halfstok gehangen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. In de oorlog woonde hier aan de Meppelerweg 46 in Balkbrug Keetje Leman, in het huis daarnaast op nummer 44 haar broer Mozes met zijn vrouw en kind. Volgend voorjaar worden hier Stolpersteine gelegd. © Frank Uijlenbroek

Vlag halfstok in Balkbrug voor oorlogsslachtoffers: volgend voorjaar Stolpersteine

Hoewel festiviteiten niet of nauwelijks mogelijk zijn, wapperen in de straten van Balkbrug ook dit jaar weer traditiegetrouw rood-wit-blauwe vlaggetjes ter gelegenheid van Koningsdag en Bevrijdingsdag. Maar de grote vlaggen hangen halfstok, want vandaag is het Dodenherdenking. Ook Fred Brandsen vlagt. Uit overtuiging.

 1. NSB’ers kochten Joodse huizen in Ommen voor een prikkie: ook de slager sloeg zijn slag (maar dat liep niet goed af)
  Play
  PREMIUM
  Video

  NSB’ers kochten Joodse huizen in Ommen voor een prikkie: ook de slager sloeg zijn slag (maar dat liep niet goed af)

  Meer dan zevenduizend panden en percelen zijn in de Tweede Wereldoorlog afgepakt van Joodse eigenaren en voor een prikkie verkocht aan profiteurs. In de Verkaufsbücher hield de Duitse bezetter alle transacties nauwkeurig bij, met namen en adressen verspreid over heel Nederland. Ook in het Vechtdal is Joods vastgoed geconfisqueerd: onderzoeksplatform Pointer van KRO/NCRV bracht twaalf locaties in kaart, het zijn er dubbel zo veel.
 1. Spectaculaire beelden van vliegende Britse marinier
  Play

  Spectacu­lai­re beelden van vliegende Britse marinier

 2. 50Plus verdwijnt uit Tweede Kamer: Den Haan stapt op en neemt zetel mee
  Play

  50Plus verdwijnt uit Tweede Kamer: Den Haan stapt op en neemt zetel mee

Vechtdal