Medewerkers van de Voedselbank in Den Haag stellen voedselpakketten samen voor mensen die beneden het bestaansminimum leven. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Medewerkers van de Voedselbank in Den Haag stellen voedselpakketten samen voor mensen die beneden het bestaansminimum leven. Foto ter illustratie. © ANP Xtra/Koen Suyk

Voedselbank Hardenberg-Ommen blijft uitdelen, maar op veilige afstand

Inwoners van Hardenberg, Dedemsvaart, Ommen en omstreken die het minder breed hebben, kunnen nog steeds voedselpakketten ophalen bij de Voedselbank. Wel zijn de hygiënemaatregelen verder aangescherpt.

 1. ‘Kleine’ verkeersfout in Dedemsvaart: slachtoffer voorgoed invalide
  PREMIUM

  ‘Kleine’ verkeers­fout in Dedems­vaart: slachtof­fer voorgoed invalide

  Nog dagelijks spookt het door het hoofd van een automobilist die vorig jaar een ernstig ongeluk veroorzaakte op de weg Noord Stegeren in Dedemsvaart. Hij botste op een tegenligger, die door de klap in een keer van haar zelfstandigheid is beroofd. De vrouw op leeftijd heeft een dwarslaesie opgelopen, waardoor ze niet meer kan lopen, incontinent is geworden en voor alles afhankelijk is geworden van hulp om haar heen.
 2. Is de bollenteelt inderdaad schadelijk voor mens en dier rond kwetsbaar Witharen? Ommen schakelt universiteit in
  PREMIUM
  achtergrond

  Is de bollen­teelt inderdaad schadelijk voor mens en dier rond kwetsbaar Witharen? Ommen schakelt universi­teit in

  Hebben onafhankelijke wetenschappers de afgelopen jaren al aangetoond dat gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in de bollenteelt schadelijk is voor mens en dier? Om die vraag te beantwoorden, schakelt Ommen de landbouwuniversiteit in Wageningen in als onafhankelijk deskundige, om eventuele studies in kaart te brengen. Dit is een van de stappen waarmee het gemeentebestuur alsnog een proef met bestrijdingsmiddelen voor de bollenteelt in twee grondwaterbeschermingsgebieden wil voorkomen.

Vechtdal