Volledig scherm
Duizenden pakken koffie voor de Voedselbanken Hardenberg-Ommen en Dalfsen dankzij ontelbare DE-koffiepunten die via de Lions-afdelingen in het Vechtdal werden ingezameld. De waardering is groot. Onder andere voor recordinzamelaar Iris Kleinlugtebelt uit Lemele, zittend op de pallets. © Moeder Iris Kleinlugtebelt

Voedselbanken Vechtdal schenken 2325 pakken koffie dankzij DE-punten Lions

De landelijke inzamelactie van Douwe Egberts-koffiepunten van serviceclub de Lions heeft de Voedselbanken in Hardenberg, Ommen en Dalfsen maar liefst 2325 pakken koffie opgeleverd. Voorzitter Hendrik-Jan Pastink van Voedselbank Hardenberg-Ommen en bestuurslid Gerrie van Lenthe van Voedselbank Dalfsen waren dankbaar voor de grote opbrengst. ,,Onze deelnemers zullen weer blij zijn met de pakken koffie. Als je het niet al te breed hebt is een lekkere merkkoffie toch fijn om te kunnen drinken. Dat zijn toch wel de dingen waar mensen op besparen, als ze het even niet te breed hebben. Een prachtig initiatief van de Lions om dit aan te bieden aan de mensen die afhankelijk zijn van de steun van de Voedselbank. Onze dank is groot.”

In totaal werden de afgelopen maanden meer dan één miljoen DE-punten ingezameld door de Lions-afdelingen in Hardenberg-Dedemsvaart en Ommen-Dalfsen. Maandagavond kwamen de inzamelcommissies van de beide afdelingen op bezoek bij de Voedselbank in Hardenberg, waar de 2325 pakken koffie al klaarstonden. Het deel dat voor de Voedselbank Dalfsen (onderdeel van de Voedselbank Zwolle) was ingezameld werd dankbaar meegenomen naar het distributiepunt in Dalfsen. Daar wordt de koffie verdeeld onder de bijna 30 gezinnen die in Dalfsen en Nieuwleusen worden gesteund met voedselpakketten. De Voedselbank Hardenberg-Ommen, met uitgiftepunten in Dedemsvaart, Hardenberg en Ommen, verstrekt wekelijks voedselpakketten aan 260 gezinnen in haar beide gemeenten. 

Topinzamelaars

Twee topinzamelaars werden in het zonnetje gezet. De 15-jarige Iris Kleinlugtebelt zamelde huis aan huis in Lemele 140.000 punten in. Al sinds begin 2017 verzamelt de scholiere in haar dorp eierdozen voor de Voedselbank Hardenberg-Ommen. Toen ze hoorde van deze actie van de Lions, nam ze ook meteen de koffiepunten mee. In Hardenberg zamelde Ben Stoeten ruim 105.000 punten in, door te mailen en bellen met familie, vrienden en kennissen, en inzamelpunten te regelen.

Inmiddels hebben de Lions-afdelingen al toegezegd eind dit jaar de inzamelactie weer op te tuigen in het Vechtdal. Iris Kleinlugtebelt en Ben Stoeten hebben al beloofd ook weer mee te doen.

Volledig scherm
Stapeltje Douwe Egberts-punten, die de afgelopen maanden weer voor de Voedselbanken zijn ingezameld door diverse Lions-afdelingen zoals in het Vechtdal. © Voedselbanknieuws
  1. Rick Brink uit Hardenberg naar tv-finale Minister van Gehandicaptenzaken
    PREMIUM

    Rick Brink uit Hardenberg naar tv-finale Minister van Gehandicap­ten­za­ken

    Rick Brink is finalist in de verkiezing van de Minister van Gehandicaptenzaken. De Hardenbergse politicus verneemt de blijde boodschap via een i-Pad, waarop Lucille Werner vertelt dat hij bij de laatste zes zit. ,,Je bent een fantastische topper, jij gaat schitteren op 17 juni’’, meldt de tv-presentatrice, bekend van het woordspelletje Lingo. ,,Wat een verrassing, ik weet niet wat ik zeggen moet’’, reageert de 33-jarige Brink enthousiast.

Vechtdal