Het huidige sportpark De Boekweit in Dedemsvaart. De gemeente Hardenberg denkt dat dit de beste locatie is voor een 'nieuwe’ accommodatie. Door een andere inrichting zouden er meer velden aangelegd kunnen worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het huidige sportpark De Boekweit in Dedemsvaart. De gemeente Hardenberg denkt dat dit de beste locatie is voor een 'nieuwe’ accommodatie. Door een andere inrichting zouden er meer velden aangelegd kunnen worden. © Frank Uijlenbroek

Voetbalclub Dedemsvaart krijgt nieuw sportpark, maar niet op de plek die het voor ogen heeft: ‘Teleurstellend’

Na vijftig jaar voetballen op De Boekweit is fusievereniging DVC Dedemsvaart toe aan een nieuw sportpark. De gebouwen zijn verouderd, de KNVB keurde de kleedkamers jaren terug al af. Nu de gemeente Hardenberg echter afziet van verhuizing naar de Kotermeerstal, maar kiest voor nieuwbouw op de huidige plek, is er teleurstelling.

 1. Paard zit in de genen van Rouveen, maar organisatie 60-jarig concours wacht ook een uitdaging
  PREMIUM

  Paard zit in de genen van Rouveen, maar organisa­tie 60-jarig concours wacht ook een uitdaging

  Zes mannen uit Rouveen stonden zestig jaar geleden aan de wieg van het concours hippique. Het paardensportevenement floreert nog altijd met (over)volle deelnemerslijsten. Maar er wacht de organisatie ook een uitdaging. Door de uitbreiding van de begraafplaats is het terrein op de hoek van de Scholenweg en J.J. Gorterlaan, waar het evenement na omzwervingen al enige tijd plaats heeft, in het geding.
  Rouveen
 2. Hoogste alarmfase voor risico op natuurbrand geldt nu ook in Noord-Nederland

  Hoogste alarmfase voor risico op natuur­brand geldt nu ook in Noord-Nederland

  De hoogste alarmfase voor het risico op een natuurbrand geldt vanaf dit weekeinde ook voor Groningen, Drenthe en Friesland. Tot nu toe was het in de drie noordelijke provincies nog nat genoeg, maar de brandweer constateert dat het steeds droger wordt en dat het bovendien flink waait, waardoor extra alertheid nodig is. De hoogste alarmfase gold al sinds het midden van de week voor de rest van Nederland.
  Hoogeveen, Emmen