Volledig scherm
© Streetview

Voorwaardelijke werkstraf voor aanranding

ZWOLLE – Een inwoner van Hardenberg die tijdens het stadsfeest vorig jaar een vrouw heeft aangerand is veroordeeld tot zestig uur werkstraf, maar dan geheel voorwaardelijk. De 49-jarige M.E. meende dat hij zijn buurvrouw tuk had, maar het bleek te gaan om een voor hem onbekende vrouw.

Het ging volgens de Hardenberger om een grapje onder buren dat al jaren circuleerde. De buurvrouw had hem jaren geleden eens een kneepje in de billen gegeven en dat had ze nog van hem te goed. Toen hij haar op de rug gezien buiten op het feest meende te zien, greep hij toe. Er schuilde volstrekt geen seksuele bedoeling achter, liet de Hardenberger tijdens de zitting van twee weken geleden weten.

Volgens de aangeefster en haar vriend die het zag gebeuren, ging het niet om een kneepje in de bil, maar om het pakken in haar kruis. Dat vindt de rechtbank bewezen en daarmee is E. wel degelijk grensoverschrijdend geweest, stelt de rechtbank. Gezien de omstandigheden van het geval bleef het bij een voorwaardelijke werkstraf. Er was 150 uur werken en twee weken cel voorwaardelijk geëist.

Vechtdal