Volledig scherm
© Thinkstock

Vragen GroenLinks over boorafval Hardenberg

De fractie van GroenLinks wil van het Hardenbergs college van b en w weten of in de gemeente ook boorafval is gebruikt voor bijvoorbeeld het ophogen van weilanden, akkers en bouwkavels, en het dempen van sloten. 

Die vragen stelt GL-fractievoorzitter Anne van den Hoek naar aanleiding van een provinciaal onderzoek naar bodemverontreinigingen als gevolg van gasboringen, en recente berichten in de media dat de NAM niet zou weten waar giftig boorgruis in Twente is gebleven. ,,Het blijkt dat in het verleden boorafval op veel plekken terecht is gekomen'', schrijft Van den Hoek. GroenLinks wil ook weten of het college op de hoogte is van vervuilingen in de gemeente Hardenberg als gevolg van gasboringen.

  1. 'Gerechtigheid': raadsleden in kleine gemeenten gaan twee keer zoveel verdienen
    PREMIUM

    'Gerechtig­heid': raadsleden in kleine gemeenten gaan twee keer zoveel verdienen

    Raadsleden uit kleine gemeenten als Hattem, Olst-Wijhe en Urk gaan fors meer verdienen. Van Minister Kajsa Ollongren krijgen raadsleden uit gemeenten tot 24.000 inwoners meer poen als blijk van waardering. Wie nu in Hattem zetelt mag met terugwerkende kracht 959 euro per maand bijschrijven, een ruime verdubbeling van de huidige vergoeding. Maar betaalt zich dat ook uit in kwaliteit? ,,Een pizzabezorger kreeg nog meer.”

Vechtdal