Vrouw (82) nacht lang opgesloten in kast na woningoverval De Krim

video & updateEen 82-jarige inwoonster van De Krim heeft de hele nacht opgesloten gezeten na een overval. Twee mannen drongen onder bedreiging van een wapen maandagavond haar woning binnen. Ze sloten de vrouw op en doorzochten de woning. Dat heeft de politie vanmiddag bekendgemaakt. 

De politie en technische recherche zijn dinsdag de hele ochtend en de halve middag bezig geweest met onderzoek naar de woningoverval aan de Kikkertsveldweg in De Krim. 

Die werd maandagavond gepleegd, maar de politie kreeg pas dinsdagochtend te horen van het misdrijf. De bewoonster van het huis, een vrouw op leeftijd, heeft lichte verwondingen opgelopen en is daar in het ziekenhuis aan behandeld.

Opgesloten

Omstreeks 19.30 uur werd er bij de woning aangebeld. Toen de 82-jarige bewoonster opendeed stonden er twee mannen voor de deur. De vrouw werd naar achteren geduwd en kreeg iets tegen haar gezicht gedrukt, mogelijk een wapen. Ze werd in een kast in de gang opgesloten en hoorde vervolgens gestommel. En enige tijd later vertrokken de daders weer.

De ochtend na de overval verscheen de vrouw niet op een afspraak. Bekenden zijn vervolgens bij haar woning gaan kijken en hoorden haar roepen. Ze belden de hulpdiensten en die konden de vrouw uiteindelijk uit haar benarde positie bevrijden. De bejaarde vrouw heeft licht letsel in haar gezicht overgehouden aan de overval. Het is nog onduidelijk of de daders iets hebben meegenomen.

Sporenonderzoek

De woning, een ietwat vervallen boerderijtje met de achterzijde gericht op de Kikkertsveldweg en de voorkant op de uitgestrekte landerijen, is in de ochtend na de overval afgezet met linten zodat de politie haar werk kan doen. ,,Sporenonderzoek”, is het enige dat rechercheurs ter plekke los willen laten over hun bezigheden. ,,We hebben er wat veilig kunnen stellen.”

Buurtonderzoek

De politie is een tactisch- en forensisch onderzoek gestart. Ook is een buurtonderzoek ingesteld. De woning ligt redelijk afgelegen, toch hoopt de politie op getuigen die iets gezien hebben. Het huis langs een van de kaarsrechte wegen in het buitengebied van Hardenberg staat naast een bosje, en is in het donker haast niet te zien. De naaste buren - toch zeker tweehonderd meter verderop - hebben weinig van het incident meegekregen. ,,Maar het valt ons wel op dat er de laatste tijd regelmatig wordt ingebroken in de hoek Elim-De Krim-Nieuwlande.”

De politie doet onderzoek in en bij de woning.
Volledig scherm
De politie doet onderzoek in en bij de woning. © 112Hardenberg

Vechtdal