Foto ter illustratie: de ROVA op pad. In Balkbrug werd vorig week een groencontainer in zijn geheel in de grote container gekieperd.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie: de ROVA op pad. In Balkbrug werd vorig week een groencontainer in zijn geheel in de grote container gekieperd. © Saskia Berdenis van Berlekom

Vuilniswagen slikt gft-bak van Hans uit Balkbrug in (en dit is wat ermee gebeurt)

En Hans Berkenbos maar zoeken en zoeken naar zijn groene gft-container, die hij in Balkbrug aan de weg had gezet. Bleek dat de grijparm van afvalinzamelaar ROVA de bak van de grond tilde, leeg schudde boven de vrachtwagen en vervolgens in zijn geheel in de container kieperde. Foutje bedankt, en vorig jaar gebeurde dat in ROVA-gebied 123 keer. Maar hoe gaat het dan verder?

Berkenbos zelf kan er op zich wel om lachen. Bovendien krijgt hij, nadat hij vorige week vergeefs zijn gft-container zocht, dinsdag weer een nieuwe. Zijn vrouw maakte even een rondje langs de buurt, en een van de omwonenden was er getuige van dat de groenbak in zijn geheel in de ROVA-vrachtwagen verdween. Berkenbos, met royale tuin in Balkbrug, doet nu samen met de buurman. Maar is niettemin nieuwsgierig naar wat er met zijn oude container is gebeurd.

Vechtdal