Voor het werk bij Collendoornerveen werd al een nieuwe watergang gegraven.
Volledig scherm
Voor het werk bij Collendoornerveen werd al een nieuwe watergang gegraven. © Waterschap Vechtstromen

Waterschap bouwt nieuwe duiker bij Collendoornerveen

Aannemer Negam start vandaag in opdracht van waterschap Vechtstromen met de aanleg van een duiker die het noordelijke gedeelte en het zuidelijke gedeelte van een gegraven watergang bij Collendoornerveen verbindt. De klus moet op 7 november geklaard zijn.

Het watersysteem bij Collendoornerveen en Lutten moet heringericht worden, en daarbij wordt onder meer ten zuiden van de Dedemsvaartseweg een gemaal en een stuw gebouwd. Deze regelen de wateraan- en afvoer van het gebied. 

De werkzaamheden vinden plaats in drie fases. Zo wordt deze week de Dedemsvaartseweg-Noord afgesloten voor verkeer en het fietsverkeer daarvoor omgeleid. Aansluitend wordt de Dedemsvaartseweg afgesloten, maar kan het verkeer via een bypass over de Dedemsvaartseweg-Noord verder. Tot slot gaat ook de Dedemsvaartseweg-Zuid een week op slot. Percelen blijven voor hulpdiensten bereikbaar.

  1. Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras
    PREMIUM

    Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

    Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen.

Vechtdal