Johan Bel, oprichter van het bedrijf Mijn Waterfabriek in Hardenberg.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Bel, oprichter van het bedrijf Mijn Waterfabriek in Hardenberg. © mijn waterfabriek

Waterspecialist Johan uit Hardenberg ziet voorspel­ling uitkomen: ‘Ook in Nederland kan water opraken’

Nederland zit in de wurggreep van aanhoudende droogte en de ellende daarvan kan wel eens voor een historisch kantelpunt gaan zorgen in onze kijk op het gebruik van water, voorspelt waterspecialist Johan Bel uit Hardenberg. ,,Als een avondje tuin sproeien 50 cent kost, raakt het mensen niet.’’

12 reacties

 • Geurt 't Lijck

  4 maanden geleden
  Ja en zo is er elke keer wel iets. Mooie smoes om het drinkwater duurder te maken. En ach, waarom ook niet? Oliemaatschappijen maken miljarden winsten, terwijl je daar aan de pomp niks van merkt. Energiemaatschappij trekken ons het vel over de oren, terwijl SLECHTS 15% van ons gas uit Rusland komt, dus dat is pure oplichterij!! En daar komt nu dus dit weer bij. De volgende zullen wel weer de zorgverzekeraars zijn. En zo worden we volledig kaal geplukt!!
 • Jonas Kiewit

  4 maanden geleden
  drinkwater komt van 100 meter diepte . daar is nog genoeg. over 3 maand verzuipen we hier weer (; .
 • evert koekkoek

  4 maanden geleden
  Nou, daar moet je wel voor gestudeerd hebben. Volgens mij kan een kind dat bedenken dat je regenwater kunt opvangen en voor tuin besproeien, wc doorspoelen en vele andere zaken waar je niet direct drinkwater voor nodig hebt kan gebruiken.
 • Ed Noorman

  4 maanden geleden
  Jarenlang hebben we in de winters wateroverlast door hoge rivieren die het water aanvoeren en enorme langdurige regenbuien. Wordt hier iets van geleerd door water op te vangen? Ja, de ideeën (o.a. ondergrondse opvangbassins) waren er wel maar sneuvelden door het kostenplaatje.
 • gerrit de Goeij

  4 maanden geleden
  @ Jos Zoet. Voor je iets roept eerst feiten controleren. Huishoudens verbruiken 75% van al t drinkwater. https://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/82883NED/table?fromstatweb